Ugrás a tartalomra

Beteglátogatás

Tájékoztatás - Látogatási tilalom

 

Tisztelt Állampolgárok!

Kedves Betegeink!

 

Tájékoztatom Önöket arról, hogy 2022. március 04-én, pénteken 16.30 órától a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén a látogatási tilalmat részlegesen feloldjuk. A látogatási tilalom feloldása alól kivételt képeznek azon betegellátó egységek, ahol koronavírus fertőzésre gyanús, vagy igazoltan fertőzött betegek ellátása történik. (Koronavírus-fertőzés miatt kezelt betegek - a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével - továbbra sem látogathatók. Az intézmény ilyenkor figyelembe veszi az egyedi méltányosság elvét, amely a kórház vezetésétől kérhető.)

 • Valamennyi telephely minden betegellátó egysége esetében a látogatási idő – egységesen - munkanapokon és munkaszüneti napon is: 16.30 és 17.30 közötti időpont.
 • A látogatók telephelyre történő beléptetése, illetve épületbe történő beléptetése a jelenlegi rendnek megfelelően történik (testhőmérséklet mérés, kézfertőtlenítés, maszk viselése). Kérjük, hogy a látogatók maszkot szabályosan viselve lépjenek be az épületbe.

 

látogatási tilalom - részleges feloldás

A látogatás feltételei a következők:

 

 1. Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be (egymást követően), személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra.
 2. A fent említettek szerint a COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek — a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével — nem látogathatók.
 3. A látogatások során élelmiszer, ruhanemű és egyéb más csomag behozatalára lehetőség van.
 4. A látogatás során törekedni kell arra, hogy a látogatók fogadása ne kórteremben, hanem lehetőség szerint valamelyik közösségi helyiségben, megfelelő időjárás és a beteg megfelelő kondíciója esetén a kórház parkjában történjen.
 5. Fekvőbeteget kizárólag egészséges személy látogathat.  Amennyiben a belépés során betegség gyanúja merül fel (hőemelkedés, köhögés, stb.) a látogatási célból érkező személy nem léphet a kórház területére.
 6. Csomagok behozatalára az eddigi gyakorlatnak megfelelően továbbra is lehetőség van. Kérjük ezzel a lehetőséggel azon személyek éljenek, akik védettségi igazolvány, illetve PCR teszt hiányában nem tudják látogatni hozzátartozóikat. A csomagokat 16.30 és 17.30 között tudják leadni, az alábbiak szerint:
 7. A csomagokat az épületetek bejáratáig lehet behozni, ahol az érintett osztály ápolója veszi át, és továbbítja a betegek számára. Az ápolók érkezéséig kérjük, hogy a hozzátartozók a biztonságos távolság megtartásával türelmesen várakozzanak.
 8. Az azonosíthatóság érdekében kérjük, hogy szíveskedjenek névvel, és osztállyal ellátni a csomagokat.
 9. Kérjük továbbá, hogy romlandó élelmiszert, illetve értéket/értéktárgyat ne helyezzenek a csomagokba.

A látogatás menetét és a kórház területére történő belépést is a járványügyi óvintézkedések lassítani fogják, ezért szíves megértésüket és együttműködésüket kérjük.  Nyomatékosan kérjük Önöket, hogy a kórházban érvényben lévő parkolási rendet tartsák be. A hosszú látogatási tilalom után nagy számban érkező látogatók jelentős terhelést jelentenek majd a kórház úthálózatára és parkolóira, ráadásul épül a Gyermekegészségügyi Központ, amelynek környéke jelenleg építési terület.

Az intézmény valamennyi dolgozójának nevében ismételten szeretném megköszönni együttműködésüket, továbbra is kérjük Önöket, hogy az intézet területén érvényes járványügyi óvintézkedéseket, illetve a fentiekben megfogalmazott magatartásformákat maradéktalanul tartsák be, elősegítve ezzel munkánkat, valamint a járványügyi biztonság érdemi fenntartását.

 

Miskolc, 2022. március 04.

                                                                                               Tisztelettel:

 

                                                                                   Dr. Révész János

                                                                                      főigazgató