Ugrás a tartalomra

Akadálymentesítési nyilatkozat

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a https://www.bazmkorhaz.hu/ -ra vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

Ez a honlap az alábbiakban felsorolt meg nem felelések és kivételek miatt csak részben felel meg a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

Nem akadálymentes tartalom

Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő ok(ok) miatt nem akadálymentes:

A 2018. évi LXXV. törvénynek való meg nem felelés

A weboldalon található űrlapok beküldése után nincs tájékoztatás a küldés eredményéről.

A csak billentyűzetet használó felhasználók számára a menürendszer elemei nem érhetők el.

A csak billentyűzetet használó felhasználók számára a weboldalon egyes elemek és linkek nem érhetők el. (Pl.: főoldali videók, videók elindítása)

A csak billentyűzetet használó felhasználók számára a rejtett elemekre is rááll a billentyűfókusz.

A képernyőfelolvasó programot használó felhasználók részére a honlap felületén található olyan információval bíró kép vagy ikon, amelynek nincs, vagy nem megfelelő a szöveges alternatívája. (Pl.: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház logójának nincs megfelelő szöveges alternatívája)

A képernyőfelolvasó programot használó felhasználók részére a honlapon található olyan dekorációs célú kép vagy ikon, melynek nem megfelelő a szöveges alternatívája.

A képernyőfelolvasó programot használó felhasználók részére a honlap felületén található régiók nehezen, vagy egyáltalán nem azonosíthatók be.

A honlap oldalain nem megfelelő a címsor struktúra kialakítása és annak hierarchiája.

A képernyőfelolvasó programot használó felhasználók részére a honlapon találhatóak olyan dekorációs céllal címsorok, melyeknek nem megfelelő a szöveges alternatívája.

A képernyőfelolvasó programot használó felhasználók részére a honlap felületén található olyan információval bíró címsor, amelynek nincs, vagy nem megfelelő a szöveges alternatívája.

A képernyőfelolvasó programot használó felhasználók számára az űrlap kitöltése során jelentkező egyes hibaüzenetek a megjelenésük pillanatában hallhatók, viszont többször nem olvashatók fel képernyőolvasó szoftverrel és csak rövid ideig láthatók.

A képernyőfelolvasó programot és a csak billentyűzetet használó felhasználók számára az egyes felugró ablakok fókusza nem történik meg automatikusan.

A weboldalon található olyan link vagy szöveges elem, amelynek az elvárt szint alatti a kontrasztaránya, így nem egyértelműen megkülönböztethetőek.

A weboldalon található olyan grafikus elem, amelynek az elvárt szint alatti a kontrasztaránya, így nem egyértelműen megkülönböztethetőek.

A honlap oldalai tartalmazhatnak olyan külső forrásból, harmadik féltől származó videókat, melyek nem rendelkeznek szöveges feliratozással.

Kórházunk célja, hogy az intézményi weboldal a lehető leghamarabb teljeskörűen akadálymentessé váljon.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

E nyilatkozat 2021.08.25. napján készült.

E nyilatkozat harmadik fél által végzett értékelés alapján készült.

Visszajelzés és elérhetőségek

Amennyiben honlapunk megtekintésekor akadályba ütközik, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk az info [kukac] bazmkorhaz.hu e-mail címen. Az akadálymentesítésért és az e-mail címen keresztül küldött kérések feldolgozásáért a Minőségfejlesztési Igazgatási Iroda a felelős. Válaszunkat 30 napon belül megküldjük Önnek.

E-mail fiókot kezelő személy: Arkainé Nagy Eszter, Minőségfejlesztési Igazgatási Iroda

Válaszadás: Dr. Tóth László, Igazgatói szaktanácsadó

Végrehajtási eljárás

Amennyiben Ön a Visszajelzések és elérhetőségek alcím alatti elérhetőségen keresztül a hozzáférhetőség hiányáról tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat és 30 napon belül nem kapott kielégítő választ, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséghez fordulhat.

Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elérhetőségei:

Székhely címe: 1134 Budapest, Váci út 35., Nyitvatartás: Munkanapokon 08.00-18.00
Telefonszám: +36 1 450 3070
E-mail: ugyfelszolgalat [kukac] kifu.hu

Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta
Dr. Révész János, Főigazgató