Ugrás a tartalomra

Mezőkövesdi Rehabilitációs Központ Tagkórház

Mezőkövesdi Mozgásszervi Rehabilitációs Tagkórház története

Mezőkövesd

Mezőkövesdi Mozgásszervi Rehabilitációs Tagkórház története

Az 1986-ban alapított Mozgásszervi Rehabilitációs Központ fekvőbeteg intézmény. A kezdetben reumatológiai, 1995. év végétől pedig rehabilitációs profilú kórház közel 100%-os ágykihasználással történő működésével bebizonyította, hogy reális igények alapján épült, s mára fő feladatát, a mozgásszervi betegek balneoterápiát is alkalmazó rehabilitációs kezelését jól szolgálja.

Az intézet 1986. augusztusától 1992. december 31-ig a Mezőkövesdi Városi Kórház-Rendelőintézet integrált részeként működött. 1993. január 1-jétől megyei tulajdonú, megyei fenntartású fekvőbeteg intézményként a megyére kiterjedő területi ellátási kötelezettséggel látta el feladatait.

Általános feladatunk a mozgásszervi betegségben szenvedő betegek ellátása, rehabilitálása, beleértve a reumatológiai, mozgásszervi eltérésekben megmutatkozó neurológiai, mozgásszerveken végrehajtott traumatológiai, idegsebészeti, a végtagok keringési megbetegedéséhez vezető angiológiai betegségeket, csonkolásokat. Ezen felül szív- érrendszeri betegségen átesett betegek általános rehabilitálását is vállaljuk a szakma szabályainak megfelelően az eseményt követő fél év elteltével. Fizikoterápiás tevékenységünk mind eszközös, mind szakmai háttere biztosított. A fizikoterápia szakmai hátterét fiziotherápiás szakorvosok, reumatológiai és rehabilitációs szakorvosok, szakképzett gyógytornászok, fizikoterápiás asszisztensek és gyógymasszőrök biztosítják team munkában. A központi fiziotherápiás osztály biztosítja az osztályok betegeinek gyógykezelését, emellett a fent részletezett ellátási terület járóbetegeinek ellátását is.

A kórházunk 2004. június 7-én vezette be az ISO-KES integrált minőségirányítási rendszert, amelynek során a szolgáltatásaink teljesítése során mindenkor a betegek érdekeit tartjuk szem előtt és a mindenkori finanszírozási rendszerben biztosítjuk számukra az elérhető legmagasabb szintű egészségügyi szolgáltatást.

2017. április 1-től Mezőkövesd és Szikszó város kórháza mellett Miskolc valamennyi kórházának összevonása megtörtént.