Ugrás a tartalomra

Társadalmi szerepvállalás a Borsod megyei központi kórházban – nemcsak kap, ad is az intézmény

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház támogatóinak, partnereinek köre egyre bővül. A koronavírus-járvány alatt a társadalmi összefogás olyan mértéket ért el, amelyet korábban nem tapasztalt az intézmény. Ezúton is köszönjük a segítségnyújtást!

Kórházunk és dolgozóink is részt vesznek a támogatásban.

A Központi Diagnosztikai Centrum (KDC) munkatársai - Dr. Pap Tímea főorvosnő felvetésének köszönhetően – ruhákat gyűjtöttek a rászorulóknak.

A Központi Diagnosztikai Centrum munkatársai

A kollégák elektronikus körlevélben történő felhívás után - mivel osztályértekezletet a járvány idején nem tartunk - csatlakoztak a felajánláshoz – mondta Dr. Kostyál László KDC centrumvezető főorvos.

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete fogadta a több zsáknyi ruhaadományt, különösen ügyelve a járványügyi helyzetre vonatkozó előírásokra.

Egy dolgozó kocsin tolja a zsákokba rakott adományozott ruhákat

A Vöröskereszt szakemberei elmondták: a ruhákat válogatják, szortírozzák – női, férfi – és a megfelelő előkészületek után osztják majd szét.

Kapcsolódó hírek

2024-03-07

Március 8-án tartják a Nemzetközi Nőnapot. A Nemzetközi Nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja - 1914-ben választották a március 8-i dátumot a New York-i textilmunkásnők 1857-es sztrájkjának – más források szerint egy New York-i gyárban 1908-ban e napon bekövetkezett…

2024-03-07

Ápolási Igazgatóság - Központi Szociális Szolgálat A szociális munka egy fontos terület, amely az emberek társadalmi jólétének javítására és segítségnyújtásra fókuszál.   Tájékoztató a kórházi szociális munkáról „Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki…