Ugrás a tartalomra

Onkológiai és kardiológiai eszközfejlesztés a B.-A.-Z. Megyei kórházban

Projektazonosító száma
EFOP-2.2.23-21-2022-00004
A kedvezményezett neve
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
A támogatás összege
798 704 669 Ft
A támogatás mértéke (%-ban)
100.00%
A projekt megvalósításának kezdete
A projekt tervezett befejezési dátuma
Projekt tartalom

A 798,70 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósuló beruházás célja az onkológiai és kardiológiai szakmák eszközparkjának fejlesztése a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban – ezáltal az egészségügyi ellátás színvonalának növelése a megyében, régióban.

Az EFOP-2.2.23-21 Onkológiai és kardiológiai eszközpark fejlesztése a konvergencia régiókban működő megyei kórházakban c. pályázati konstrukció általános célja a megyei fekvőbeteg ellátó intézmények infrastrukturális feltételeinek javítása, a vezető halálokok csökkentését célzó eszközbeszerzések tekintetében. E cél elérése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban az onkológiai-, valamint szív- és érrendszeri fekvőbeteg-ellátás színvonalának növelése történik, mely kizárólag az infrastruktúra nagymértékű javításával, perszonalizált kezelési folyamatok támogatásával, az ellátási folyamat felgyorsításával lehetséges.

A projekt keretében – a megyében rendelkezésre álló infrastrukturális feltételeket felmérve, a szakmai igényeket összehangolva – alakítottuk ki azt a végleges fejlesztési koncepciót, melynek eredményeként 560 millió forint támogatásból a jelen kor elvárásainak megfelelő kardiológiai eszközpark kialakítása kezdődik el, beavatkozások és diagnosztika terén is. Emellett 240 millió forint támogatási összegből az onkológiai terület fejlesztéséért is teszünk, diagnosztikai, besugárzástervezési és terápiás eszközöket, szoftvereket szerzünk be. A beruházás várhatóan 2023 szeptemberében zárul le.

A fejlesztéssel az orvosi ellátás színvonalának növelése a cél; a mai kor elvárásainak megfelelő technikai háttér biztosításával. Mindezek hozzájárulnak a betegellátás színvonalának növeléséhez, meggyorsítják a kezelési folyamatokat, ezzel is javítva a páciensek gyógyulási esélyeit.

A Projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg.

 

 

Nyitókép: Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash