Ugrás a tartalomra

Infekciókontroll gyakorlati disszeminációja a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban

Projektazonosító száma
EFOP-1.8.21-18-2019-00059
A kedvezményezett neve
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
A támogatás összege
59 962 500 Ft
A támogatás mértéke (%-ban)
100.00%
A projekt megvalósításának kezdete
A projekt tervezett befejezési dátuma
Projekt tartalom

FERTŐZÉSEK MEGELŐZÉSE A MODERN KOR ELVÁRÁSAINAK MEGFELELŐEN

 

A közel 60 millió forintból megvalósuló fejlesztés célja, hogy a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói képesek legyenek felismerni, megelőzni, ill. kivédeni az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések kialakulásához vezető veszélyforrásokat. Mindebben a szervezeti kultúra fejlesztése, oktatások, eszköz- és anyagbeszerzés valamint hatékony kommunikációs tevékenység, szemléletformálás is segít.

Az egyéni infekciókontroll gyakorlat az országos módszertani ajánlásokkal összhangban valósul meg. Olyan rendszer épül és fejlődik folyamatosan ennek a projektnek köszönhetően, mely a négy leggyakoribb egészségügyi ellátással összefüggő fertőzés (pneumónia, véráramfertőzés, sebfertőzés, húgyúti fertőzés) megelőzésére nyújthat lehetőséget.

Miközben az országos elvárásoknak is meg kell felelnünk, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a fertőzések megelőzését helyi szinten kezeljük – ne csak átvegyük az irányelveket, de saját képünkre formálva alakítsuk ki azt a hatékony működést, mely a kórházi fertőzésekkel képes felvenni a harcot.

A projekt célja, hogy biztosítsa a fertőzések megelőzéséhez szükséges legfontosabb eszközöket, de emellett szemléletet is formáljon, oktasson és tájékoztasson. Csak így képzelhető el, hogy az egészségügyi dolgozó, a beteg és hozzátartozó is pontosan tudja, mi a teendője, ha fertőzésveszélynek van kitéve – ez pedig nem egyéni, hanem közös érdek mindannyiunk egészsége, biztonsága érdekében.

 

A Projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg.