Ugrás a tartalomra

"A terápia kapuja: a beteg vénája" - modern vénakeresőt kapott a központi kórház

A Mellrákinfó Egyesület egy hordozható, modern vénakeresőt adományozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Centrumának. 

A hétszázezer forintos eszköz a bőrre kibocsátott jelek alapján állít elő képet a szubkután vénákról, ezáltal annak képe a megfelelő pozícióban jelenik meg a bőrfelületen.

vénakereső

 

vénakereső3

Dr. Büdi László, a kórház mb. főigazgatója elmondta, régi kapcsolatuk van az egyesülettel. Hozzátette: a szervezet számos formában, például pszichés tanácsadással is segíti az emlődaganatos betegeket. Nagy szükségünk van a vénaszkennerre. Az évi 13 ezer olyan betegből, akiknek vénát szúrnak, csak egy pár eset van, amikor a profi szakdolgozók már nem tudják ezt fájdalommentesen megtenni. Mégis lelki kudarcként éli meg a kórházi dolgozó és a beteg is – magyarázta a szakember.

Dr. Oross Endre centrumvezető főorvos arról beszélt, hogy szorongást okoz, ha nem tudják folyamatosan végezni a kezeléseket.

„A terápia kapuja: a beteg vénája”. A rossz állapotú vénáknál ez a maroknyi eszköz is nagy segítséget jelent. A kezelések egy-egy betegnél minimum tizennyolc alkalommal jelentenek szúrást, míg vannak olyanok is, akik akár nyolcvankilenc kemoterápiát is kapnak több év alatt, ami több száz szúrást jelent" – részletezte a centrumvezető.

Bodnár Erika, a Mellrákinfó Egyesület önkéntese elmondta, szervezetük azért választotta ezt az eszközt, mert ismerik a betegek problémáit.

vénakereső2

„Az egy százalékos felajánlásokból és az októberi sporteseményünk adományaiból gyűjtöttünk össze két készülékhez forrást, amiből a miskolci és a veszprémi kórháznak vettünk egy-egy vénaszkennert" – jegyezte meg.

(boon.hu; minap.hu)

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …