Ugrás a tartalomra

Takács Péter: tavaly 258 településre jutottak el a szűrőbuszok

Mintegy 12 ezer magyar vett részt szűrésen vagy egészségfelmérésen - mondta az egészségügyért felelős államtitkár a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Színben, a Helybe visszük a szűrővizsgálatokat program sajtótájékoztatóján.

szűrőbuszok1

Takács Péter közölte: a megvizsgált emberek 29 százalékánál találtak olyan betegséget, amely további orvosi kezelést igényelt. Hangsúlyozta, van értelme a szűréseknek és mindenkit arra bíztat, keresse az önkormányzatokat, hogy azok igényeljenek szűrőbuszprogramot.
 

szűrőbuszok2

Az államtitkár elmondta, a Belügyminisztérium erre a kormányzati ciklusra azt tűzte ki célul, hogy emelkedjen a magyarok egészségben eltöltött éveinek száma. Az egészség megőrzésének legjobb eszköze a prevenció, ezért indították útjára a szűrőbuszprogramot.
 

szűrőbuszok3

A szűréseket az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) szervezi, a szűrőbuszokat a vármegyei kórházak munkatársai üzemeltetik - jegyezte meg Takács Péter.
Bábiné Szottfried Gabriella, az OKFŐ főigazgató-helyettese arról számolt be, Szín lakosságát nemcsak megelőző, hanem egészségiállapot-felmérő vizsgálatokkal is várták a szűrőbusznál. Emellett olyan speciális szűrővizsgálatokat is kínáltak, amelyek a vezető megbetegedések és halálokok között vannak. Ebben az évben az a cél, hogy legalább 16 ezer magyar essen át a szűrővizsgálatokon.

(MTI)

Kapcsolódó hírek

2024-05-16

Május 12. napján szerte a világon ünneplik az Ápolók Nemzetközi Napját annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale, a modern ápolóképzés megalapítója. Kórházunkban 2024. május 10-én tartottunk ünnepélyes keretek között szakmai napot ez alkalomból, a tiszteletadás és a…

2024-05-16

Tisztelt Betegeink! Kedves Páciensek, Látogatók!   Gyomor-, és bél traktus fertőzéses megbetegedés halmozódása miatt - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya javaslatára - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház látogatási…

2024-05-15

A hagyományoknak megfelelően, Miskolc város napján, az ünnepi közgyűlésen adja át a vármegyeszékhely mindenkori vezetése a város díjait és kitüntető címeit a Miskolci Nemzeti Színházban az azokra érdemes személyeknek és szervezeteknek. Minden év május 11-én vehetik át elismeréseiket azok a városért…