Ugrás a tartalomra

Ápolók Nemzetközi Napja - 2024

Május 12. napján szerte a világon ünneplik az Ápolók Nemzetközi Napját annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale, a modern ápolóképzés megalapítója.

Kórházunkban 2024. május 10-én tartottunk ünnepélyes keretek között szakmai napot ez alkalomból, a tiszteletadás és a köszönetnyilvánítás eszközeként. A megemlékezések középpontjában általában Florence Nightingale munkássága és példamutatása áll, ugyanakkor a korunk ápolói, szakdolgozói is példaképek, ők is értékeket képviselnek, ezért fontos, hogy az ilyen alkalmak során ezeket az értékeket is megmutassuk, elismerjük.

ápolók napja-új1

Februárban a Magyar Ápolók Napján bemutattuk, milyen tehetségesek kollégáink, hiszen gyönyörű alkotásaik betöltötték a Kórház Konferencia Központját, az előadásaik, pedig szívünket, lelkünket gyönyörködtették.

Most, a szakmai nap keretében azt tudtuk megmutatni, milyen kiváló szakembereink vannak.

ápolók napja-új2ápolók napja-új3

 

A köszöntők és az ünnepi műsort követően (Hegyalja Folk Akusztik zenekar) felkért munkatársaink tartottak színvonalas előadásokat munkájukról, szakterületük újdonságairól, illetve szakdolgozói kutatásaik eredményéről.

ápolók napja-új4ápolók napja-új6

Büszkék vagyunk arra is, hogy az Ápolók Nemzetközi Napjához kapcsolódóan a MESZK Területi Szervezete által megrendezett ünnepségen, az alábbi munkatársaink részesültek elismerésben:

  • Juhászné Kerekes Ágnes Szülészet-nőgyógyászat
  • Hobán Józsefné Fül-orr-gégészet
  • Szabó-Csollák Ilona Csilla Szent Ferenc Tagkórház
  • Gregéczi Istvánné Mezőkövesdi Tagkórház C Osztály
  • Kinyiczkiné Vígh Mónika Szikszói Tagkórház Rehabilitációs Osztály

 

ápolók napja-új5

(Fotó: minap.hu;)

Kapcsolódó hírek

2024-06-03

Ápolási Igazgatóság - Központi Szociális Szolgálat A szociális munka egy fontos terület, amely az emberek társadalmi jólétének javítására és segítségnyújtásra fókuszál.   Tájékoztató a kórházi szociális munkáról „Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki…

2024-06-03

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!   A betegellátási és kapcsolattartási rendet segíti a hozzátartozók számára biztosított telefonos elérhetőség, amelyet – már korábban a fertőzésveszély csökkentése érdekében - alakított ki az intézmény. Kórházunk célja, hogy a reguláris ellátásban…

2024-06-03

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…