Ugrás a tartalomra

Sok "doboznyi" csepp a GYEK-nek

Idén 30 éves a Béres Gyógyszergyár karitatív tevékenységét koordináló Béres Alapítvány a Teljes Életért. Ebből az alkalomból Segítsünk együtt! címmel egy különleges vállalati aktivitást indítottak, amelynek részeként - a gyógyszergyár dolgozóit is bevonva - tíz közhasznú szervezetet támogatnak Béres Csepp adománnyal.

A támogatott szervezetek között szerepelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) Intenzív Osztálya. A felajánlást sajtótájékoztató keretében adta át a szervezet.

Béres csepp - 1

Szabó Miklós, a központi kórház orvosigazgató-helyettese kiemelte: az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézményeként igyekeznek folyamatosan fejleszteni; épületek újulnak meg, frissítik az eszközparkot, a gyógyszertárukban pedig a legújabb és legmodernebb készítményeket biztosítják.

- Azonban a mi forrásaink sem végtelenek, ezért hálásak vagyunk minden kívülről jövő segítségért, ami szerencsére egyre több, köszönhetően a társadalmi összefogásnak és a vállalati támogatásoknak. Utóbbiak között fontosak a gyógyszergyárak, és köztük is kiemelkedő partner a Béres Gyógyszergyár - tette hozzá az orvosigazgató-helyettes.

Kónya Csaba, a Béres Gyógyszergyár Zrt. orvosigazgatója úgy fogalmazott, 1993-ban "az általános emberi értékek iránti elköteleződés" hívta életre az alapítványukat, amely a megalakulásától kezdve nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az elesetteken, a rászorulókon segítsen.

Béres csepp - 2

- Ennek a megnyilvánulása az a több mint 200 ízben nyújtott támogatás, ami az egészségügyi intézmények mellett például az oktatást, a kultúrát, a hitéletet, vagy éppen a szociális szférát is érintette - sorolta, hozzátéve: a régió a cég számára kiemelten fontos, hiszen például az alapító a Szabolcs vármegyei Záhonyban született.

Sólyom Enikő, a GYEK vezető főorvosa úgy nyilatkozott: a Béres név számára fontos fogalom. "Egyenlő az évtizedeken átívelő és kitartó munkával, főleg a jó célért vívott küzdelemmel. Ez reményt adhat másnak is, hogy mindez biztosan meghozza az eredményt. A Béres Csepp ráadásul olyan vitaminokat és nyomelemeket tartalmaz, amelyek segítik a szervezet ellenállóképességét és erősítik az immunrendszert" – mondta.

Béres csepp - 3

Ormay Cecília, a GYEK intenzív osztályának osztályvezető főorvosa hozzátette, osztályuknak is van alapítványa. – "Ezen felajánlásokat az osztály javára fordítjuk; tudományos képzésre és szakdolgozói menedzselésre. A Béres Cseppet pedig a beteg gyerekek immunerősítésére" – jegyezte meg.

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …