Ugrás a tartalomra

Rezideseket köszöntöttünk - A jövő generációja a Vármegyei Kórházban

Immár tradíció a Borsod-Abaúj-­Zemplén Vármegyei Központi Kórházban a Rezidensek Találkozója, amelyet idén is megszerveztünk.

Az összejövetelre azon ifjú kollégákat hívtuk meg, akik ebben az évben az intézmény osztályain dolgoznak.

A Vármegyei Kórház vezetése egy bemutatkozó látogatáson fogadta a képzésüket megkezdő rezidenseket. Idén ősszel 11 szakmában, csaknem huszan kezdik meg gyakorlatukat.

rezidensek köszöntése2

„Az intézmény számára kiemelten fontos a humánerőforrás gazdálkodás és az utánpótlás képzése, hiszen emberek nélkül a fejlett infrastruktúra a gyógyító feladatokat nem tudja ellátni” - mondta köszöntőjében Dr. Révész János főigazgató.

Annak a véleményének adott hangot, hogy a jelenlévő rezidensek kitüntetett helyzetben vannak, ugyanis az elmúlt évek kormányzati intézkedései felállították a rezidensképzés megbízható szakmai és jogi kereteit, méltó anyagi megbecsülést biztosítva. Ezzel párhuzamosan a képzést vállaló vármegyei intézmény pedig kiemelten jó infrastrukturális feltételekkel és magasan képzett szakemberekkel támogatja az oktatási tevékenységet – hangsúlyozta.

rezidensek köszöntése3

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …