Ugrás a tartalomra

Megújult a GYEK Neonatális Intenzív Centruma, a NIC

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház - egyebek mellett - pályázati pénzből család-, anya- és bababaráttá alakítja/alakította érintett osztályait. A miskolci kórházak elsőként váltak bababaráttá az országban, az elnyert pályázati pénzzel még szélesebb körű családbarát szolgáltatásokat érhetnek el a páciensek.

Dr. Révész János, az egészségügyi intézmény főigazgatója közölte: fontos szakmai koncepciója a kórháznak, hogy ne legyen „misztikus” az egészségügy.

Megújult a NIC-átadás

Szeretnénk, ha rutintevékenység lenne az is, amikor az ember orvoshoz megy. Szélesebbre kívánjuk tárni a kórház kapuit az emberek előtt. Most a Neonatális Intenzív Centrum felújítása egy társadalmi összefogásból jöhetett létre. Kaptunk rá kormányzati támogatást, nyertünk pályázatot, felhasználtunk önrészt és alapítványi segítséget is igénybe vettünk. Ennek eredményeképpen újul meg az egész szülészeti egységünk, valamint ugyanez a felújítás érinti a Gyermekegészségügyi Központunkat is – ismertette.

Dr. Szűcs Ildikó, osztályvezető főorvos bemutatta a felújított Neonatális Intenzív Centrumot, amely jelenleg is telt házzal működik. Harminc gyermeket tudnak ellátni, közöttük a legkisebb koraszülötteket is. – Ezeknek a babáknak némelyike egy kilós súllyal született. Itt szeretnénk biztosítani nekik azt a környezetet, ami a legjobban emlékeztet az anyaméhre, ezért sötét és csend van – magyarázta a főorvos, aki hangsúlyozta, az a legfontosabb, hogy a korábbi szigorú kórházi rendből nyugodtabb ellátási környezetet biztosítsanak a kis betegeknek és szüleiknek. – Ehhez az új légkörhöz új szemlélet szükséges, amit kollégáink már tanulnak különböző képzéseken.

Megújult a NIC-átadás-kórterem

A 360 millió forintos beruházás részeként a koraszülött-újszülöttpatológiai osztályon, vagyis a Neonatális Intenzív Centrumban a víz és központi fűtés teljesen megújult, klimatizálták a szobákat, műanyag nyílászárókat, álmennyezetet, új LED-világítást építettek be és új funkcionális helyiségeket alakítottak ki. Emellett az anyák szállását biztosító két helyiséget is teljesen felújították.

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …