Ugrás a tartalomra

Leendő szakápolók versenyeztek

Ismét megszervezte a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyt a Magyar Egészségügy Szakdolgozói Kamara. A vármegyei döntőn először belgyógyászati ismereteikről adtak számot két iskola diákjai az I. Skill Laborban.

A megmérettetést tavaly tartotta meg először a szakdolgozói kamara, a szervezet 2010 óta szervez szakmai versenyeket az egészségügyi szolgáltatókkal és a szakmai képviselettel együttműködve.

Kossuth Zs- eü verseny - 2

Szabó Miklós orvosigazgató-helyettes elmondta: a verseny célja, az egészségügyi szakmák társadalmi presztízsének növelése és a szakképzésbe való belépés vonzóvá tétele a szakmák bemutatása útján, ezzel elősegítve a pályaválasztó fiatalok pályaorientációját.

Kossuth Zs- eü verseny - 5

Hozzátette: ez az ország egyik legnagyobb kórháza. Negyvenöt fekvőbeteg osztályon mintegy 2800 ágyon gyógyulnak itt a betegek. Évente százezer betegnek a gyógyítása, ápolása, rehabilitációja történik itt a szakma teljes spektrumán a szívsebészet kivételével. Ez óriási "beteganyag", ehhez megfelelően képzett és elhivatott szakápolókra van szükségünk, akik folyamatosan fejlesztik tudásukat. Az elmúlt évtizedekben rengeteg egészségügyi eszköz került forgalomba. Ezek használatát az iskolapadban nem lehet megtanulni, ezért is támogatjuk azt, hogy már a képzésük alatt kapcsolódjanak be a tanulók a kórház életébe. Így helyt adunk azoknak a rendezvényeknek, amelyek elősegítik az ápolók gyakorlati képzését. Ezáltal is szeretnénk emelni az ápolói szakma vonzerejét és társadalmi megbecsültségét - fejtette ki a szakember.

Kossuth Zs- eü verseny - 3

Vas Mónika, a vármegyei kórház ápolási igazgatója köszöntőjében a résztvevő fiatalokat biztatta, hozzáfűzve: néhány tanulóval már tavaly is találkoztunk, ami jelzi, hogy az elmúlt versenyek pozitív élménnyel záródtak. Ha pedig mégsem, akkor van még akaraterő az indulókban, hogy fejlődjenek. 

Kossuth Zs- eü verseny - 4

Tavaly 42 egészségügyi intézmény 634 tanulója indult a versenyen. Tóthné Farkas Evelin, a szervező intézmény szakképzési referense elmondta, idén már 47 iskola 813 tanulója jelentkezett a megmérettetésre.

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …