Ugrás a tartalomra

Kötelező maszkviselés valamennyi tagkórházunkban - tájékoztatás

Tisztelt Állampolgárok! Kedves Betegeink!

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a különböző légúti megbetegedések emelkedő száma miatt 2023. november 27-től (hétfőtől) az intézmény valamennyi tagkórházának területén kötelező az orr- és szájmaszk viselése.

A munkavállalók - egészségügyi és egészségügyben dolgozók, külső partnerek egyaránt - a járó- és fekvőbeteg ellátó épületeken belül kötelesek maszkot viselni. Ez alól kivételt jelentenek a kizárólag dolgozók által használt helyiségek (orvosi szobák, irodák, teakonyha, pihenő helyiség, öltözők, dolgozói központi étkezde, stb).

Zárt térben szervezett nagy létszámú rendezvényeken, értekezleteken a maszkviselés szintén kötelező.

maszk

A járóbetegek és a látogatók az udvaron nem kötelesek a maszkviselésre, de az épületeken belül és a kórtermekben igen.

Az osztályokon ápolt betegeinknek a kórtermekben nem kell maszkot hordaniuk, de amikor kilépnek a folyosóra, vizsgálatra mennek vagy látogatót fogadnak, újra fel kell tenniük azt.

Tekintettel az őszi-téli járványidőszakra, az emelkedő esetszámokra, a többféle kórokozó várható jelenlétére, betegeink és dolgozóink védelme érdekében kérjük szíves türelmüket és megértésüket!

 

Köszönjük!

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …