Ugrás a tartalomra

Emlékkiállítás nyílt Prof. Dr. Velkey László életéről és munkásságáról

„Prof. Dr. Velkey László a Gyermekegészségügyi Központ GYEK) alapítójának élete és munkássága” címmel nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban. A tárlat megnyitóján részt vettek a kollégái, egykori munkatársak, a kiállítás megálmodói, valamint a család tagjai.

A vitrinekben Prof. Dr. Velkey László orvosi táskája, az orvosi pecsétje és a diplomái sorakoznak. A paravánon fotók, már-már történelmi események hívják fel az utókor figyelmét az áldozatos munkára, emellett interaktív, a mai kor elvárásainak megfelelően, digitális formában is megismerhető a szakember életútja.

Velkey - kiállítás2

Dr. Révész János, az intézmény főigazgatója, Dr. Hauser Péter GYEK vezető főorvos, Dr. Sólyom Enikő, a GYEK nyugalmazott vezető főorvosa, illetve Dr. Velkey László - a család képviseletében -, aki a GYEK Alapítvány alapítói jogainak gyakorlója emlékezett az intézmény névadójáról.

Velkey - kiállítás3

Dr. Révész János, főigazgató példaértékű életútnak nevezte Velkey professzor munkásságát és biztosította a jelenlévőket, hogy az épület felújítását követően is biztos helye lesz az állandó kiállításnak.

Dr. Hauser Péter, a GYEK vezető főorvosa szerint egy intézménynek akkor van jövője, ha van értékes múltja, amelyre támaszkodhat.

Prof. Dr. Velkey László munkásságáról Dr. Sólyom Enikő, a GYEK nyugalmazott vezető főorvosa beszélt.

Velkey - kiállítás4

Jakab Mátyás muzeológus, a Herman Ottó Múzeum történeti tárának vezetője közölte: a múzeum munkatársai állították össze a kiállítási anyagot a Miskolc város által 1983-ban díszpolgári címmel kitüntettet szakemberről.

Á. Tóth József  a kiállítás tervezője úgy fogalmazott, a mellszobor köré úgy szervezték a tárlatot, hogy a látogatók, páciensek, sőt a fiatalabb kollégák számára is hasznos tartalmat, ismertet adjon.

Kapcsolódó hírek

2023-09-22

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2023-09-14

Az Országos Kórházi Főigazgatóság szűrőbuszainak és a szervező intézményeknek köszönhetően egész szeptemberben zajlanak szájüregi szűrések 19 helyszínen. Szeptember 18-tól 23-ig rendezik meg világszerte a Make Sense kampányt, amelynek elsődleges célja a figyelemfelhívás, az, hogy minél többen…

2023-09-12

Lezárult a Gyermekegészségügyi Központ – GYEK - Sürgősségi és Baleseti Ellátás Fejlesztése elnevezésű projektje a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban. A beruházásnak köszönhetően átépült és megújult a Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlege; a…