Ugrás a tartalomra

Emlékkiállítás nyílt Prof. Dr. Velkey László életéről és munkásságáról

„Prof. Dr. Velkey László a Gyermekegészségügyi Központ GYEK) alapítójának élete és munkássága” címmel nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban. A tárlat megnyitóján részt vettek a kollégái, egykori munkatársak, a kiállítás megálmodói, valamint a család tagjai.

A vitrinekben Prof. Dr. Velkey László orvosi táskája, az orvosi pecsétje és a diplomái sorakoznak. A paravánon fotók, már-már történelmi események hívják fel az utókor figyelmét az áldozatos munkára, emellett interaktív, a mai kor elvárásainak megfelelően, digitális formában is megismerhető a szakember életútja.

Velkey - kiállítás2

Dr. Révész János, az intézmény főigazgatója, Dr. Hauser Péter GYEK vezető főorvos, Dr. Sólyom Enikő, a GYEK nyugalmazott vezető főorvosa, illetve Dr. Velkey László - a család képviseletében -, aki a GYEK Alapítvány alapítói jogainak gyakorlója emlékezett az intézmény névadójáról.

Velkey - kiállítás3

Dr. Révész János, főigazgató példaértékű életútnak nevezte Velkey professzor munkásságát és biztosította a jelenlévőket, hogy az épület felújítását követően is biztos helye lesz az állandó kiállításnak.

Dr. Hauser Péter, a GYEK vezető főorvosa szerint egy intézménynek akkor van jövője, ha van értékes múltja, amelyre támaszkodhat.

Prof. Dr. Velkey László munkásságáról Dr. Sólyom Enikő, a GYEK nyugalmazott vezető főorvosa beszélt.

Velkey - kiállítás4

Jakab Mátyás muzeológus, a Herman Ottó Múzeum történeti tárának vezetője közölte: a múzeum munkatársai állították össze a kiállítási anyagot a Miskolc város által 1983-ban díszpolgári címmel kitüntettet szakemberről.

Á. Tóth József  a kiállítás tervezője úgy fogalmazott, a mellszobor köré úgy szervezték a tárlatot, hogy a látogatók, páciensek, sőt a fiatalabb kollégák számára is hasznos tartalmat, ismertet adjon.

Kapcsolódó hírek

2024-05-29

A vadásztársadalom összefogásának köszönhetően újabb támogatás érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjába (GYEK). Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. képviselői ünnepélyes keretek között új orvosi eszközöket –…

2024-05-24

Tisztelt Betegeink! Kedves Páciensek, Látogatók! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2024. május 16-tól - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház központi telephelyén (Szentpéteri kapu 72-76.) -, a II. Belgyógyászati Osztály fekvőbeteg részlegének női oldalán…

2024-05-22

A májusi rendezvény előtt kórházunk könyvtára megtelt érdeklődőkkel. A különböző korú hölgyek és urak a Liga rendezvényein ismerkedtek meg egymással, hiszen a Betegakadémia előadásait a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő…