Ugrás a tartalomra

A vadásztársadalom összefogásának köszönhetően újabb eszközzel gyarapodott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központja

Újabb orvosi műszerrel gyarapodott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László  Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) eszközparkja, 2020. augusztus 25-étől ugyanis az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. felajánlásának köszönhetően már egy endoszkópos kamerarendszer is segíti a kis betegek gyógyulását. Az orvosi eszközt ünnepélyes átadás részeként fogadta az egészségügyi intézmény vezetése.

Nagy Gábor orvosigazgató hangsúlyozta: a vadászok nem először támogatták a kórházat. A karácsonyi ünnepkör előtt általában anyagi felajánlás érkezik a szervezetektől, de például a koronavírus miatt kialakult járványhelyzet első időszakában kétszázötven adag szarvaspörköltet kapott ajándékba az intézmény. 

Hauser Péter, a GYEK vezető főorvosa, az Onkohaematológiai és Csontvelő Transzplantációs osztály osztályvezetője bemutatta az eszközt, mint mondta, komoly segítséget jelent a használata a betegellátásban.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: a mintegy két és félmillió forint értékű műszer beszerzése egy országos akciónak köszönhető, 2019. decemberében ugyanis Magyarországon első ízben rendezték meg az országos jótékonysági vadászatot, amely az ország összes megyéjében, azaz 19 megyei helyszínen zajlott. A jótékonysági vadászat célja az volt, hogy a magyar vadásztársadalom önzetlen összefogása révén hiánypótló orvosi eszközök beszerzése történjen a kijelölt kórházak gyermekosztályai részére. Ennek egyik állomása Miskolc és a Borsod megyei kórház Gyermekegészségügyi Központja. A szakszemélyzet választotta ki a szükséges eszközt, ennek az egyeztetésnek köszönhető a mai átadási ünnepség.

A rendezvényen részt vettek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vadászok is, így Godzsák Tibor, a Bodrogközi Vadgazdálkodási Tájegység fővadásza és Puskás Gábor, a Fony és Környéke Földtulajdonosok Vadászati Egyesületének elnöke.

Az egészségügyi intézmény menedzsmentje az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft-t, mint felajánlót üdvözölte a Támogatók Társaságának közösségében is.

További képek a galériában találhatók.

Kapcsolódó hírek

2024-04-15

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …

2024-04-11

Szűrőbusszal viszi el Miskolc öt pontjára az orvosi diagnosztikát a Magyar Rákellenes Liga és a vármegyei központi kórház, a „Négy keréken az egészségért, a korai diagnózisért” programjában; remélve, hogy azokhoz is eljutnak, akik nem mennek el az orvosukhoz vizsgálatra. A „Helybe visszük a…