Ugrás a tartalomra

Úszóverseny Cseh Lászlóval és ünnepség a Mikulással a GYEK-ben

December 3-a a Fogyatékossággal élő emberek világnapja. Tradíció, hogy a GYERE Gyermekrehabilitációs Alapítvány minden évben ezen alkalomból ünnepséget rendez a gyermekeknek és szüleiknek a megyei központi kórházban. A cél: felhívni a figyelmet a baleset, betegség és katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira.

A Gyermekrehabilitációs Osztály idén ünnepli 40 éves évfordulóját, amely az országban elsőként – 1982-ben - kezdte meg a fogyatékossággal élő, illetve a krónikus betegségben szenvedő gyermekek komplex rehabilitációját. Az ország egész területéről fogadnak betegeket, sőt, külföldi gyermekek gyógykezelését is vállalják.

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója úgy fogalmazott: a mi feladatunk az, hogy gondoskodjunk róluk, és segítsünk azoknak a funkcióknak a pótlásában, amelyek az ő életükből kiesnek.

Mikulás-GYEKrehab

Hozzátette: a Gyermekrehabilitációs Osztály orvosai, gyógytornászai, gyógypedagógusai, pszichológusai és pszichiáterei mindent elkövetnek azért, hogy a kicsik mentális és fizikai egészsége minél inkább megközelítse ép társaikét. Mint mondta, komoly közösségformáló erőt tapasztal a gyerekek, a szülők és a rendezvényen is fellépő közszereplők között.

A GYERE Gyermekrehabilitációs Alapítvány 1991-től segíti az osztály munkáját, szervezi a fogyatékossággal élő gyermekek szabadidős tevékenységeit, nyári táboroztatását, innovatív rehabilitációs eszközök beszerzését, valamint az osztályok folyamatos komfortosítását, de támogatja a dolgozók továbbképzéseit is.

A közös ünneplés – december 02-án - a Mikulás-kupa úszóversennyel rajtolt, amelyen nem kisebb vendég, mint Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar úszó vett részt a kis páciensek nagy örömére.

úszóv_Cseh László

Ezt követően meglepetések sora vette kezdetét: kábítószer-kereső és terápiás kutyák is érkeztek. Később a gondozott csemeték is bemutatkozhattak. A Mikulás fogadása előtt a gyermekek szüleikkel és gondozóikkal az Edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola Művészeti Iskolájának műsorát is megtekinthették. 

Kapcsolódó hírek

2023-02-02

HR Ügyfélszolgálati Irodát nyitott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház az ügyintézések megkönnyítése érdekében a munkatársak számára. A Főigazgatóság épületének földszintjén kapott helyet az iroda, amely február 6-tól (hétfőtől) várja a dolgozókat. Az ügyfélszolgálat kialakítása -…

2023-01-31

A verseny célja az egészségügyi szakmák társadalmi presztízsének növelése, a szakképzés vonzóvá tétele. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az együttműködő szakmai szervezetekkel, egészségügyi szolgáltatókkal együttműködve 2010 óta szervezi meg szakmai versenyeit. A versenyszervezés eddigi…

2023-01-30

Tisztelt Betegeink!   Változik a Központi Kórház Oltópontjának működése: keddi napon 09.30-tól 17.30-ig; pénteki napon 09.00 órától 19:00 óráig várják az oltakozókat.     Felnőttek oltása: keddi és pénteki napokon - akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is - van lehetőség…