Ugrás a tartalomra

Újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban Miskolcon

Újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban MiskolconEgy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő készülékben.

Az inkubátor 2020. június 25-én - csütörtökön –, éjfél után 10 perccel jelzett és a személyzet azonnal intézkedett. A Perinatális Intenzív Centum (PIC) munkatársai vették gondozásba a gyermeket.

A 44 centiméterrel és 2160 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói a Hajnal Ákos nevet adták.

A kisfiú bizonyára nem intézményi körülmények között született, ennek ellenére jól van, az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges.

 A nők – amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket - az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.

Hajnal Ákos a tizenötödik baba, akit itt találtak 1998 óta, mely évben a kórház főbejárata előtt elhelyezték a készüléket. Legutóbb tavaly – egymást követően két gyermeket - egy kislányt (májusban) és egy kisfiút (júniusban) helyzetek el a babamentő inkubátorban.

Kapcsolódó hírek

2024-04-23

 

2024-04-15

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …