Ugrás a tartalomra

Újabb állomásához érkezett a gyermek sürgősségi, baleseti ellátás fejlesztése a miskolci megyei kórházban

Egy fedett összekötő híd helyére emelésével újabb állomásához érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház beruházása - ismertette az emberi erőforrások minisztere Budapesten.

Kásler Miklós a sajtótájékoztatón elmondta: a híd a kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központja (GYEK) és a központi betegellátó épülete között teremt fedett folyosókapcsolatot, gyorsabb és könnyebb eljutást biztosítva az ellátásra szoruló gyerekeknek, megkönnyítve továbbá a mentőhelikopterrel ide szállított gyerekek megfelelő diagnosztikai részlegbe történő eljuttatását.

A miniszter beszámolt arról, hogy a kórház eddig 15 milliárd forint fejlesztéshez jutott, a Gyermekegészségügyi Központ 3,3 milliárdos fejlesztése pedig magába foglalja a sürgősségi és a baleseti osztály megújítását, a traumatológiai és égési részleg felújítását, műtővel való kibővítését és a két épület első emeletei közötti híd megépítését.

A fejlesztés elsődleges célja, hogy 1825,67 m2 felújított, korszerűsített ellátási terület jöjjön létre, a kórház eszközparkjának bővítése mellett, amely képes a gyermek sürgőségi ellátás megfelelő színvonalú biztosítására.

híd emelése

Híd-kapcsolat:

  • a legrövidebb sürgősségi betegutat biztosítja majd;
  • 50 méter hosszú, mintegy 120 négyzetméternyi nettó alapterületű;
  • össztömege 34 tonna.

A betegközlekedést biztosító hidat a Gyermekegészségügyi Központ (I. emelet) és a Központi Betegellátó épület I. emelete között építik ki, innen közvetlen lift kapcsolattal érhető el az MR és CT vizsgálatokat biztosító diagnosztikai egység, a mentőhelikopteres betegszállítás, illetve biztosítottá válik a GYEK NIC-PIC kapcsolat zárt téren belül.

 

További képek a híd érkezéséről és szereléséről ide kattintva a képgalériában érhetők el.

További képek a híd beemeléséről ide kattintva a képgalériában érhetőek el.

Kapcsolódó hírek

2022-12-02

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, a járványügyi, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése…

2022-11-29

A felfekvés megelőzésére használható, illetve a terápiában alkalmazható ágyakat, matracokat adományozott a Rotary Magyarország és többek között a Rotary Miskolc-Tapolca a megyei központi kórháznak. Dr. Büdi László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház orvosigazgató-helyettese azt mondta: …

2022-11-25

Biztonság, egészség! Alapvető értékek mentén szerveződött ismét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közös programja, ahol a BÜKK Bevetési Alegység látványos bemutatót tartott kis pácienseknek egy kis…