Ugrás a tartalomra

Új ellátási keretek között várja a pácienseket a Pszichiátriai Centrum a Semmelweis Tagkórházban

Az elmúlt időszakban új pszichiátriai épülettel bővült a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórháza és megújult a felnőtteket ellátó részleg is. A beruházásnak és fejlesztésnek köszönhetően –  új ellátási keretek között - várja a pácienseket a Pszichiátriai Centrum – Prevenciós Diagnosztikai és Terápiás Központ Autizmus Specifikus Ellátó Hely.

pszichiátria-átadás2

A központról, az új lehetőségekről sajtótájékoztatón számoltunk be. Az épületkomplexumot pénteken nyitották meg hivatalosan, amely már hétfőtől betegeket is fogad.

pszichiátria-átadás3

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, aki emlékeztetett, hogy harmadszorra állnak az épületnél. „Három éve még az alapkőletételnél gyűltünk össze, később a műszaki átadás miatt, majd most, amikor a zöldmezős beruházást átadjuk a betegek számára” – mondta. Hozzátette: a létesítmény ötszáz négyzetméteren fekszik és 15 fekvőbetegággyal áll a betegek szolgálatába. A főigazgató azt is hangsúlyozta, hogy az épület alapvetően járóbeteg ellátásra specializálódott, de fekvőbetegeket is tud majd fogadni. „Amiért most itt vagyunk azért jelentős, mert be kell jelentsük, hiánypótló beruházást adunk át egész Kelet-Magyarországon, hiszen eddig Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátria nem volt csak Debrecenben” – mutatott rá. Azt is elmondta, hogy a betegek szempontjából a legelőnyösebb az volt, hogy az ellátásukra egy Pszichiátriai Centrumot hoztak létre, amely már minden szakterületet magába foglal. 

pszichiátria-átadás4

Dr. Pesti Zsuzsanna, a Pszichiátriai Centrum centrumvezető főorvosa arról beszélt, hogy a munkát már korábban megkezdték. „A Pszichiátria Centrum célja, hogy bármilyen életkorban lévő hozzánk forduló beteg számára a legmegfelelőbb ellátást tudjunk nyújtani” – mutatott rá. Hangsúlyozta: megfelelő szakembergárdával tudnak a betegek szolgálatába állni a jövőben és klinikai szakpszichológusi csoportot is létrehoztak. „Az intézményben az autizmussal küzdő betegeket is ellátják. Itt nem csak diagnosztika, hanem terápiás célzatú kezelések is rendelkezésre állnak” – tette hozzá.

Rámutatott: Nógrád és Heves vármegyéből is várnak betegeket. A tájékoztató után sajtóbejárás részeként mutatták be az érdeklődőknek a korszerű épületkomplexumot.

(boon.hu)

Kapcsolódó hírek

2023-09-22

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2023-09-14

Az Országos Kórházi Főigazgatóság szűrőbuszainak és a szervező intézményeknek köszönhetően egész szeptemberben zajlanak szájüregi szűrések 19 helyszínen. Szeptember 18-tól 23-ig rendezik meg világszerte a Make Sense kampányt, amelynek elsődleges célja a figyelemfelhívás, az, hogy minél többen…

2023-09-12

Lezárult a Gyermekegészségügyi Központ – GYEK - Sürgősségi és Baleseti Ellátás Fejlesztése elnevezésű projektje a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban. A beruházásnak köszönhetően átépült és megújult a Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlege; a…