Ugrás a tartalomra

Támogatás a Gyermekegészségügyi Központnak - Alapítvány a Rákos Gyermekekért

Újabb felajánlásban részesült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház. Az Alapítvány a Rákos Gyermekekért csaknem 10 millió forint értékben szerzett be különböző eszközöket, ezzel támogatva a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) betegellátását.

Alapitvány a Rákos Gyermekekért1

Nagy öröm, hogy egész évben, de az év vége felé közeledve egyre több alkalommal kerül sor adományozás miatti találkozókra – mondta dr. Révész János a kórház főigazgatója. A gyermekonkológia az egyik legnehezebb területe az orvoslásnak. Nehéz a gyerekeknek, mert olyan betegséggel néznek szembe, ami az életüket veszélyezteti, és nehéz a szülőknek is. Nagyon hatékony és jó módszerek vannak ezeknek a betegségeknek a leküzdésére, és sok esetben eredményes a gyógyítás, de a beavatkozások és a gyógyulás ideje hosszúra nyúlik – hangsúlyozta a főigazgató. Ezt el kell viselniük a gyerekeknek és a szülőknek is, akik számára ez nagy mentális és fizikai terhet jelent. A Gyermek Onko-haematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztály Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező osztálya és szakmailag is az egyik leghatékonyabb, legeredményesebb. Az intézmény számára is prioritást élvez sok esetben az ő kérésük – tette hozzá a főigazgató.

Alapitvány a Rákos Gyermekekért2

Az alapítvány célja pedig, hogy mindent megtegyen a daganatos gyermekekért. A kapcsolat a kórházzal és a GYEK Onko-haematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztályával több évtizedes. 21 éve támogatják őket – tudatta Varga Áronné, a kuratórium elnöke. Azóta már több tízmillió forintot adományoztak különböző célokra és eszközökre. Most is örömmel álltak a kezdeményezés mellé, hogy újabb eszközökkel támogassák a gyermekek gyógyulását.

Mindig azt vásárolnak, amire éppen a legnagyobb szüksége van az említett szakterületnek – emelte ki Kocsik Enikő, az alapítvány önkéntes kommunikációs munkatársa. Ők is a nagylelkű felajánlók támogatásával tudják ezt megvalósítani. Ezekkel az eszközökkel mentálisan és fizikailag is tudják segíteni a beteg gyermekek fejlődését. Kizárólag szakemberek által használható pszichológiai tesztek, kártyák, játékok, illetve mozgató eszközök vannak a mostani adományban. Utóbbiak főleg a kórházban dolgozók munkáját könnyítik: a kis betegek ágyból való kiemelését segítik, a mozgásukban tudják őket fejleszteni ezekkel az egészségügyi segédeszközökkel.

Alapitvány a Rákos Gyermekekért3

Tar Anita, a kórház pszichológus munkacsoportjának helyettes vezetője ismertette: olyan személyiségvizsgáló eszközökhöz jutottak, amelyeket jól tudnak használni a gyermekek megismerésében, terápiájában, illetve új fejlesztésű intelligencia tesztet, teljesítmény tesztet is kaptak a gazdag csomagban. Ez arra szolgál, hogy akár szavak nélkül is – egészen kicsi gyermek esetében, aki még nem beszél - megismerhessék a kis páciens fejlettségi szintjét, értelmi képességeit, ha erre van szükség. A mindennapokat könnyítik meg az eszközök – tette hozzá a szakember.

Kapcsolódó hírek

2024-02-29

Beszédrehabilitáció teljes gégeeltávolítást követően címmel konferenciát, illetve továbbképzést tartott a vármegyei kórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztálya. Dr. Karosi Tamás Ph.D, egyetemi docens, osztályvezető főorvos Beszédrehabilitáció teljes gégeeltávolítást követően című…

2024-02-23

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-02-23

A Magyar Országgyűlés 2014-i határozatával február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját, a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította. Jó példa ő, egy követendő életút. Kossuth Zsuzsanna hősies, önfeláldozó, emberséges cselekedete volt az alapköve a hazai ápolás fejlődésének. Minden évben…