Ugrás a tartalomra

Tájékoztató a tüdőgyógyászati betegek ellátására vonatkozóan

Miként azt korábban már jeleztük: a koronavírus okozta járvány veszélye miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis tagintézményét járványkórházzá nyilvánította, ezért a Tüdőgyógyászati ellátás struktúrája a mai nappal megváltozik.

  • A Semmelweis Tagkórház Tüdőgyógyászati Osztálya helyben olyan tüdőgyulladásos betegek kivizsgálását végzi, akiknél a koronavírus fertőzés gyanúja érdemben felvetődik, illetve a koronavírus megbetegedettek légzéstámogatásában vesz részt.
  • A tüdőgyógyászati onkológiai betegek ellátása a Szent Ferenc Kórházrészben történik. A kemoterápiára szoruló és tüdőrák gyanúja miatt kivizsgálás alatt álló betegek a Szent Ferenc Kórházban jelentkezzenek.
  • Az ismert krónikus tüdőbetegségben szenvedő betegek gondozása, mind a Tüdőgyógyászati osztályon, mind a Tüdőgondozóban szünetel.
  • Az aktív TBC-s betegek az Edelényi Koch Róbert Kórházban kerülnek ellátásra.
  • Tüdőgyógyászati ambuláns ellátás kizárólag sürgős szükség esetén, telefonon történt időpontkérést követően, a Rendelőintézet épületében (a Csabai kapu volt SZTK épülete) található Tüdőgyógyászati szakrendelésen történik. A rendelőintézet épülete nem része a járványkórháznak.
  • A Szent Ferenc Kórházrészben található Tüdőgondozó (Miskolc, Csabai kapu 42.) üzemeltetését szüneteltetjük.

Kapcsolódó hírek

2024-04-23

 

2024-04-15

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …