Ugrás a tartalomra

Tájékoztatás - Parkolás

Tisztelt Állampolgárok!

Kedves Betegeink!

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház telephelyein számos beruházás, építkezés van folyamatban, egyebek mellett nagy volumenű fejlesztés történik a Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) területén is.

(A fejlesztés részeként a Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlege teljes körűen megújult, illetve a műtőrészleg komplex rekonstrukciója, felújítása és bővítése is folyamatban van. Mindemellett összekötő folyosó készült a GYEK és a mentőhelikopter leszállópálya, valamint a központi radiológiai ellátásnak helyt adó Központi Betegellátó épület között. Szintén a projekt része, hogy a Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztály teljes körűen megújul, kibővül.)

Tekintettel arra, hogy a munkagépek és egyéb járművek szabad mozgása biztosított legyen bizonyos területeket – amelyek nem parkolóhelyek – nem zárt le az intézmény. Ezeken a részeken a jelenlegi csapadékos időjárás miatt vizes, sáros a talaj.

Az intézménynek fontos a betegellátás, ezért is történnek a fejlesztések. Nemrég több mint 250 új parkolóhelyet alakítottunk ki a Szentpéteri kapuban. A beruházásra azért volt szükség, mert az intézmény területére belépő, rendkívül nagyszámú személy- és tehergépjármű forgalom, illetve ezen autók parkolása parkolóhely hiányában már akadályozta a kórházi betegellátást, a mentőforgalmat, a betegellátó épületek működéséhez, szakmai kiszolgálásához kapcsolódó gépjárművek forgalmát.

Díszburkolt parkoló

A fejlesztés mintegy 8-9 ezer négyzetméter kihasználatlan területet érintett, amelyen 3 önálló, szilárd burkolattal ellátott parkolót építettünk ki. A patológiai épületrész melletti területen 116 személygépkocsi állhat meg biztonságosan, emellett 4 mozgáskorlátozott parkolóhely is rendelkezésre áll; plusz két szilárd burkolatú parkoló épült, az egyik 93, a másik 43 autó befogadására alkalmas; így 252 személygépjármű parkoló és 4 mozgáskorlátozott parkoló, azaz összesen 256 parkolóhely kivitelezése történt meg kórházunk területén.

Mindhárom parkoló térkő-burkolattal és közvilágítással ellátott.

Díszburkolt parkoló ott álló autókkal

A kórház területére érkező gépjárművek évek óta 700 forintos behajtási díj ellenében vehetik igénybe a parkolást, az összeg nem emelkedett.

Az egészségügyi intézmény célja a minőségi betegellátás.

Ezúton is kérjük pácienseinket, hozzátartozóikat, vegyék igénybe az említett parkolóhelyeket. Ne álljanak parkos, füves területre, illetve a mentő- és betegszállító autók helyére!

(A képeken látható terület 2023.01.11-én készült.)

A parkoló térképe

 

Kapcsolódó hírek

2024-06-03

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! A védőnői tanácsadásokat és elérhetőségeket tartalmazó táblázat a következő hivatkozásra kattintva érhető el: Védőnői tanácsadás időpontok    

2024-06-03

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-06-03

Ápolási Igazgatóság - Központi Szociális Szolgálat A szociális munka egy fontos terület, amely az emberek társadalmi jólétének javítására és segítségnyújtásra fókuszál.   Tájékoztató a kórházi szociális munkáról „Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki…