Ugrás a tartalomra

Tájékoztatás - Lakossági oltások - Pedagógusok oltása

Lakossági oltások tájékoztatási rendje – 2021.04.01-től - 2021.04.05-ig

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

 

Tisztelt Állampolgárok!

Kedves Betegeink, Hozzátartozók!

Tisztelt Pedagógusok!

 

Kórházunk OLTÓPONTJÁN – valamint egészségügyi intézményünk közreműködésével - eddig mintegy 52 ezer páciens kapta meg a COVID-19 elleni védőoltást.

Péntektől - vasárnapig ismét nagyszabású oltási program lesz intézményünkben, ezért kérjük együttműködésüket.

 

 • A lakossági oltások mellett a rendvédelmi szervek munkatársainak és a pedagógusoknak is ezen időszak alatt történik az oltása.

 

 1. Kit várunk az OLTÓPONTON?
 • Aki értesítést/időpontot kapott, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház (Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) Oltópontján kapja meg a Covid elleni vakcinát.

A járványügyi biztonság érdekében a várakoztatás épületen kívül – sátorban - történik majd, ezért kérjük, hogy az időjárásnak megfelelő öltözetben érkezzenek!

 

 1. Hogyan érkezzen?
 • lehetőség szerint (amennyiben egészségi állapota is engedi) tömegközlekedéssel érkezzen az oltást igénylő páciens (maximum egy kísérő személy jelenlétével); gépkocsival történő érkezés esetén behajtás a Blaskovics utca felől. Mindkét esetben a tájékozódást kórházunk dolgozói, illetve katonák segítik.

 

 1. Mikor érkezzen?
 • kérjük, hogy a megadott időpontra pontosan érkezzen – maximum az oltási idő előtt 20 perccel -, semmiképpen ne korábban, a zsúfoltság elkerülése érdekében. Az OLTÓPONT épületébe kizárólag a pácienseket engedjük be, kísérőt csak abban az esetben, ha a páciens mozgáskorlátozott, kommunikációjában korlátozott, szellemileg sérült, vagy bármely okból az egészségügyi személyzettel nem képes a kontaktus felvételre.
 • Gyalogos forgalom a Szentpéteri kapui főbejáraton, gépkocsik behajtása a Blaskovics utca felől.

 

 1. Mit hozzon magával?
 • Kérjük, készítse elő MÁSODIK KÖRÖS oltás esetén az oltási emlékeztető kártyát; ELSŐ OLTÁS alkalmával az értesítőjét, a mobilkészülékére érkezett SMS-t, hogy már a belépéskor, a kapukban ellenőrizni tudjuk a belépési jogosultságot, emellett kinyomtatva, ha teheti, kitöltve hozza magával a beleegyező nyilatkozatot. 

https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/file s/imce/_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_0.pdf

 

A kórházi oltópontra hozza magával a személyazonosító iratait és a TAJ-kártyáját!

lakossági oltások - pedagógusok

 1. Hogyan készüljön az oltásra?
 • A kórházba érkezését követően egészségügyi dolgozók segítik az ÖN tájékozódását!
 • A parkolókban katonák, illetve az illetékes hatóságok munkatársai segítik a gépkocsival érkező beteget. Mivel a parkolási lehetőség véges a kórház területén, kérjük, pontosan, maximum a megadott időpont előtt 20 perccel érkezzen - majd amikor az oltást már megkapta és problémamentesen elhagyta az OLTÓPONTOT -, ezt követően ne várakozzon tovább az intézmény területén.
 • A védőoltás előtt – a szokásos napi ritmusának megfelelően – igyon és egyen! Amennyiben vérvételkor, védőoltáskor vagy injekció beadása kapcsán előfordult már ájulás, akkor az oltásra hozzon magával egy palack vizet, esetleg szőlőcukrot! Ezt mindenképp jelezze az oltás előtt az oltóorvosnak.

Lehetőleg olyan öltözékben érkezzen a kórházi oltópontra, amiben könnyen szabaddá tudja tenni a felkarját.

 

 • Az oltás önkéntes, senki sem kötelezett a védőoltásra. Az oltást megelőzően az oltandónak mindig ki kell tölteni a hozzájáruló nyilatkozatot.

 

        Ezúton is köszönjük megértésüket és türelmüket! 

      

 Miskolc, 2021. április 01.

Kapcsolódó hírek

2021-04-01
Tisztelt Kismamák! Kedves Betegeink!   Köszönöm támogató együttműködésüket, megértésüket és türelmüket. Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően a kismamák a második, vagy a harmadik trimeszterben kaphatják meg az első vakcinát, az ismétlő oltást pedig a szülést követően. A szoptató édesanyák az…
2021-03-30
Tisztelt Kismamák! Kedves Betegeink!   Miként arról a különböző médiafelületeken értesültek, a Szülészeti-Nőgyógyászati Szakmai Kollégium, a Szülészeti-Nőgyógyászati Klinikák vezetői, valamint a négy orvosképző egyetem Klinikai Járványelemző Munkacsoportjának véleménye alapján a Nemzeti…
2021-03-25
Lelki Egészségközpont (LEK) funkcióval bővítette szolgáltatási körét a miskolci Egészségfejlesztési Iroda (EFI). A lelki egészség megóvását és fejlesztését célzó több mint kétéves szakmai program megvalósítását 40 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás tette lehetővé. A…