Ugrás a tartalomra

A szikszói tagkórházban a Kistérségi Orvosi Ügyelet

Új helyre - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Szikszói - II. Rákóczi Ferenc - Tagkórházába költözött - 2022. október 18-tól, a szikszói Kistérségi Orvosi Ügyelet.

A szikszói tagintézmény főbejáratától jobbra található épületrészben 24 település lakóinak biztosítanak orvosi ellátást ügyeleti időben:

 

- munkanapokon délután 16.00 és reggel 7.00 óra között;

- munkaszüneti napokon és hétvégén egész nap.

A telefonszám változatlan: 0670/293 83 00

szikszói ügyelet

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója közölte: Szikszó önkormányzatától érkezett a megkeresés, hogy a kistérségi ügyeletnek helyet találjunk.

szikszó-sajtó1

Sváb Antal Szikszó polgármestere arról számolt be, hogy gyorsan és rugalmasan sikerült a költözés, hozzátéve, csaknem húszezer ember tartozik a szikszói járási ügyelethez, így kiemelt fontosságú számukra a színvonalas ellátás.

Mint mondta, nem a szakmai része volt a kihívás az ügyelet üzemeltetésének, hanem az infrastrukturális felszereltség; utalva a korábban e célra használt épületük kifogásolható állapotára.

szikszó-sajtó2

„Szerencsés helyen található az ügyelet: a kórház területén van ugyan, de mégis különálló részen” – ismertette a polgármester.

Dr. Tóth István,  a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház szikszói és mezőkövesdi tagkórházának felügyeletéért felelős orvosigazgató-helyettese ismertette: két rendelőt kellett átalakítani, de a tagkórház eddigi funkciói zavartalanul működnek.

Évente több mint százezer beteget látnak el a szikszói tagkórházban – jegyezte meg.

Kapcsolódó hírek

2022-12-02

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, a járványügyi, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése…

2022-11-29

A felfekvés megelőzésére használható, illetve a terápiában alkalmazható ágyakat, matracokat adományozott a Rotary Magyarország és többek között a Rotary Miskolc-Tapolca a megyei központi kórháznak. Dr. Büdi László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház orvosigazgató-helyettese azt mondta: …

2022-11-25

Biztonság, egészség! Alapvető értékek mentén szerveződött ismét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közös programja, ahol a BÜKK Bevetési Alegység látványos bemutatót tartott kis pácienseknek egy kis…