Ugrás a tartalomra

Száznyolcvan kilogrammnyi szaloncukor a lábadozó gyerekeknek

A karácsony közeledtével egyre több adomány érkezik a megyei központi kórházban ápolt gyermekeknek. A keddi Mikulás-járás után mintegy 180 kilogramm díjnyertes szaloncukrot kaptak a Gyermekegészségügyi Központ kis páciensei. 

A nagy mennyiségű szállítmányt jól megrakott kézikocsin tolták be a legkisebbeknek.

szaloncukor2

Hajdú László, a felajánló cég PR vezetője közölte: a tavalyi évben is hoztak adományt a kórházba, de akkor a járványügyi szabályok miatt nem volt nyilvános az átadás. Nem volt kérdés a cég vezetői számára, hogy ebben az évben is meglepik a kórházban ápolt gyerekeket.

„Összesen tizenöt kórházat keresünk fel – hat budapesti és kilenc vidéki intézményt -, mintegy két és fél tonna szaloncukrot szétosztva közöttük” – sorolta a részleteket.

Dr. Hauser Péter orvosigazgató-helyettes hangsúlyozta: a karácsony közeledtével szinte mindennapossá váltak az adományok a Gyermekegészségügyi Központban (GYEK) ápolt gyermekek számára. A szaloncukor-adomány annyiban kiemelt jelentőségű, hogy visszatérő adományozóról van szó, aki különös figyelmet fordít arra, hogy a GYEK-ben éppen kényszerű módon ittlévő gyerekek is ajándékban részesüljenek. Ez a száznyolcvan kilogramm szaloncukor azért ennyi, mert éppen száznyolcvan kis beteg tartózkodik most itt.

Hozzátette: természetesen ezt nem egyszerre fogják a kis páciensek elfogyasztani, a kórházi dolgozók beosztják nekik, hogy egészen karácsonyig minden napra jusson az édességből.

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …