Ugrás a tartalomra

Százezer fekvőtámasz - Diáért, a GYEK kis betegeiért

Az év végéhez közeledve, "Ti vagytok a legnagyobbak!" jeligével közös jótékonysági akciót szervezett a miskolci Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) kis betegeiért az Ultras Diósgyőr és a DVTK.

Régi hagyomány már, hogy a DVTK szurkolói adománygyűjtést szerveznek az év végén, az idei akció is ebbe a sorba illeszkedett: idén a B-A-Z. Megyei Központi Kórház Gyermek Onko-haematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztály pácienseinek gyógyulását szeretnék segíteni a felajánlással, amelyhez a DVTK is csatlakozott.

Felnőttek és gyerekek fekvőtámaszt csinálnak

Ferenci Gábor kislánya, Dia tavaly, nagyon fiatalon, kisiskolásként daganatos betegségben hunyt el, és most is vannak az osztályon olyan gyermekek, akiknek ezzel a segítséggel elősegíthetik a gyógyulást.

Gábor kislánya emlékének adózva - lévén komoly versenyzői múlttal is rendelkező harcművész - megfogadta, hogy százezer fekvőtámaszt teljesít. Az utolsó százat a Diósgyőr szurkolóival és a DVTK sportolóival együtt nyomta le a szombati, Haladás elleni mérkőzést megelőzően, a DVTK Stadion előtti téren.

Az elmúlt években a szurkolókkal közösen a DVTK már sokszor bebizonyította, hogy hegyeket képes megmozgatni, ha arra van szükség: több alkalommal támogatták már a Gyermekegészségügyi Központot is.

Emberek állnak egy színpadon és beszélnek

Az Ultras Diósgyőr és a DVTK közös gyűjtése december 10-ig tart. Dr. Révész János hangsúlyozta: az Ultras Diósgyőr által gyűjtött pénzt - a hagyományoknak megfelelően - az intézmény a jótékonysági akció végén megkétszerezi.

Kapcsolódó hírek

2024-06-24

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-06-03

Ápolási Igazgatóság - Központi Szociális Szolgálat A szociális munka egy fontos terület, amely az emberek társadalmi jólétének javítására és segítségnyújtásra fókuszál.   Tájékoztató a kórházi szociális munkáról „Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki…

2024-06-03

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!   A betegellátási és kapcsolattartási rendet segíti a hozzátartozók számára biztosított telefonos elérhetőség, amelyet – már korábban a fertőzésveszély csökkentése érdekében - alakított ki az intézmény. Kórházunk célja, hogy a reguláris ellátásban…