Ugrás a tartalomra

Szaniterek cseréje a Semmelweis, a Szent Ferenc és a Diósgyőri telephelyeken

Vizes helyiségek újultak meg a megyei központi kórház tagintézményeiben egy pályázatnak köszönhetően.

Két képen egymás mellett a régi és az új csapok

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház idén áprilisában pályázatot nyújtott be a Wellis Magyarország Zrt. által meghirdetett, „Kórházi szaniter fejlesztések a Wellis jóvoltából” című felhívásra. A cégnek köszönhetően 1 millió forint értékben újultak meg vizes helyiségek több tagkórházban is.

A fejlesztések a Semmelweis, a Szent Ferenc és a Diósgyőri telephelyeket érintette, ahol mosdó-, és fürdőszoba helyiségek újultak meg; emellett kicserélték a régi, elhasználódott, nem megfelelően működő csaptelepeket is.

Emberek állnak egymás mellett

 Jelentős támogatást kapott kórházunk, és szándékunk az, hogy a kórház 6 telephelyét saját forrásokból, illetve pályázati lehetőségeknek köszönhetően fejlesszük – mondta Dr. Szabó Miklós, az egészségügyi intézmény orvosigazgató-helyettese. - Ezek a külső források nagyon fontosak számunkra, ugyanis növelik a betegek ellátási biztonságát, kényelmét és elégedettségét.

- A pályázat részeként 40 csaptelepet, köztük zuhanyzók szerelvényeit tudtuk lecserélni – ismertette Breitenbach Sándor, a központi kórház műszaki igazgatója, aki elmondta, hogy a szerelési feladatokat saját munkaerővel oldották meg. - Ezek rendkívül jó minőségű felszerelések, amelyekkel biztos zárást és takarékos vízfogyasztást tudunk biztosítani az intézményekben – emelte ki Breitenbach Sándor.

- Vállalatunknak mindig nagyon fontos volt, hogy kivegye a részét a társadalmi felelősségvállalás területén is - mondta a Wellis Magyarország Zrt. képviseletében Varga Dorottya. - Nagyon örülünk, hogy ennek az egészségügyben is látható jelei vannak kórházpályázatunk kapcsán – tette hozzá.

 

(boon.hu)

Kapcsolódó hírek

2024-04-15

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …

2024-04-11

Szűrőbusszal viszi el Miskolc öt pontjára az orvosi diagnosztikát a Magyar Rákellenes Liga és a vármegyei központi kórház, a „Négy keréken az egészségért, a korai diagnózisért” programjában; remélve, hogy azokhoz is eljutnak, akik nem mennek el az orvosukhoz vizsgálatra. A „Helybe visszük a…