Ugrás a tartalomra

Szaniterek cseréje a Semmelweis, a Szent Ferenc és a Diósgyőri telephelyeken

Vizes helyiségek újultak meg a megyei központi kórház tagintézményeiben egy pályázatnak köszönhetően.

Két képen egymás mellett a régi és az új csapok

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház idén áprilisában pályázatot nyújtott be a Wellis Magyarország Zrt. által meghirdetett, „Kórházi szaniter fejlesztések a Wellis jóvoltából” című felhívásra. A cégnek köszönhetően 1 millió forint értékben újultak meg vizes helyiségek több tagkórházban is.

A fejlesztések a Semmelweis, a Szent Ferenc és a Diósgyőri telephelyeket érintette, ahol mosdó-, és fürdőszoba helyiségek újultak meg; emellett kicserélték a régi, elhasználódott, nem megfelelően működő csaptelepeket is.

Emberek állnak egymás mellett

 Jelentős támogatást kapott kórházunk, és szándékunk az, hogy a kórház 6 telephelyét saját forrásokból, illetve pályázati lehetőségeknek köszönhetően fejlesszük – mondta Dr. Szabó Miklós, az egészségügyi intézmény orvosigazgató-helyettese. - Ezek a külső források nagyon fontosak számunkra, ugyanis növelik a betegek ellátási biztonságát, kényelmét és elégedettségét.

- A pályázat részeként 40 csaptelepet, köztük zuhanyzók szerelvényeit tudtuk lecserélni – ismertette Breitenbach Sándor, a központi kórház műszaki igazgatója, aki elmondta, hogy a szerelési feladatokat saját munkaerővel oldották meg. - Ezek rendkívül jó minőségű felszerelések, amelyekkel biztos zárást és takarékos vízfogyasztást tudunk biztosítani az intézményekben – emelte ki Breitenbach Sándor.

- Vállalatunknak mindig nagyon fontos volt, hogy kivegye a részét a társadalmi felelősségvállalás területén is - mondta a Wellis Magyarország Zrt. képviseletében Varga Dorottya. - Nagyon örülünk, hogy ennek az egészségügyben is látható jelei vannak kórházpályázatunk kapcsán – tette hozzá.

 

(boon.hu)

Kapcsolódó hírek

2022-12-02

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, a járványügyi, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése…

2022-11-29

A felfekvés megelőzésére használható, illetve a terápiában alkalmazható ágyakat, matracokat adományozott a Rotary Magyarország és többek között a Rotary Miskolc-Tapolca a megyei központi kórháznak. Dr. Büdi László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház orvosigazgató-helyettese azt mondta: …

2022-11-25

Biztonság, egészség! Alapvető értékek mentén szerveződött ismét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közös programja, ahol a BÜKK Bevetési Alegység látványos bemutatót tartott kis pácienseknek egy kis…