Ugrás a tartalomra

Sajtóközlemény - Fertőzések megelőzése a modern kor elvárásainak megfelelően

sajtokozlemeny

A csaknem 60 millió forintból megvalósuló fejlesztés célja, hogy a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói képesek legyenek felismerni, megelőzni, illetve kivédeni az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések kialakulásához vezető veszélyforrásokat. Mindebben a szervezeti kultúra fejlesztése, oktatások, eszköz- és anyagbeszerzés valamint hatékony kommunikációs tevékenység, szemléletformálás is segít.

Az egyéni infekciókontroll gyakorlat az országos módszertani ajánlásokkal összhangban valósul meg. Olyan rendszer épül és fejlődik folyamatosan ennek a projektnek köszönhetően, mely a négy leggyakoribb egészségügyi ellátással összefüggő fertőzés (pneumónia, véráramfertőzés, sebfertőzés, húgyúti fertőzés) megelőzésére nyújthat lehetőséget. 
Miközben az országos elvárásoknak is meg kell felelnünk, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a fertőzések megelőzését helyi szinten kezeljük – ne csak átvegyük az irányelveket, de saját képünkre formálva alakítsuk ki azt a hatékony működést, mely a kórházi fertőzésekkel képes felvenni a harcot.

A projekt célja, hogy biztosítsa a fertőzések megelőzéséhez szükséges legfontosabb eszközöket, de emellett szemléletet is formáljon, oktasson és tájékoztasson. Csak így képzelhető el, hogy az egészségügyi dolgozó, a beteg és hozzátartozó is pontosan tudja, mi a teendője, ha fertőzésveszélynek van kitéve – ez pedig nem egyéni, hanem közös érdek mindannyiunk egészsége, biztonsága érdekében.

A Projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg.
Projekt címe: Infekciókontroll gyakorlat disszeminációja a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban 
Projekt kódszáma: EFOP-1.8.21-18-2019-00059

 

Kapcsolódó hírek

2024-03-25

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-03-21

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!   A betegellátási és kapcsolattartási rendet segíti a hozzátartozók számára biztosított telefonos elérhetőség, amelyet – már korábban a fertőzésveszély csökkentése érdekében - alakított ki az intézmény. Kórházunk célja, hogy a reguláris ellátásban…