Ugrás a tartalomra

Ötmilliós adomány a kórháznak

A felfekvés megelőzésére használható, illetve a terápiában alkalmazható ágyakat, matracokat adományozott a Rotary Magyarország és többek között a Rotary Miskolc-Tapolca a megyei központi kórháznak.

Dr. Büdi László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház orvosigazgató-helyettese azt mondta: adomány és adomány között nem tesz különbséget az ember, azonban vannak azok az adományok, amelyek az ország egész lakossáságát egyfajta „érzelmi cunamiban küldik”, és óriási sikerük is van. - Ezek is nagyon jó adományok. És van a másik típusú adomány, amelyben a háttérből szerényen olyan célokat támogatnak, amelyek szinte biztos, hogy nem járnak csillogással. Azt gondolom, hogy ez az igazi humanitárius segítség.

Rotary2

Hozzátette: a speciális eszközök között vannak olyanok, amelyek a felfekvés megelőzéséhez és kezeléséhez nyújtanak segítséget, és vannak köztük terápiás ágyak, pneumatikus, valamint statikus matracok, amelyeket a gyermekgyógyászatban is használhatnak.

Réti László, a Rotary Magyarország kormányzója kifejtette: az öntudatos polgárság több mint 300 éve kér részt a közügyekből, és tesz is bele erőforrást, kapcsolati tőkét, vagy akár önkéntes munkát. Ez nemcsak most van így, és nemcsak itt, hanem a világ több mint 35 ezer és Magyarország 56 Rotary Klubjában. Van, amelyik klub a tehetségeket gondozza, van, amelyik a társadalmi leszakadást próbálja megakadályozni, és vannak olyanok, akik különleges ágyakat adnak – utalt a Rotary Miskolc-Tapolca mostani adományára.

- Ez egy nemzetközi összefogás volt, így nemcsak a Rotary Angyalok és a Rotary Miskolc-Tapolca vett benne részt – ismertette Apáti Pál, a Rotary Klub Miskolc-Tapolca titkára, aki kiemelte, hogy összesen 3 földrészről 16 klub felajánlásából valósulhatott meg a jelenlegi támogatás. Ennek az összefogásnak köszönhetően 24 magyarországi egészségügyi és szociális centrumnak tudtunk adományozni olyan eszközöket, amelyek a felfekvés megelőzésére és a terápiában alkalmazható Kisvárdától Szombathelyig, 9 magyar városban.

Rotary3

Az eszközöket a hospice-ellátásban, az onkológián és egyebek mellett a GYEK Intenzív Osztályán vehették birtokba a betegek. Az eszközök értéke mintegy ötmillió forint.

Kapcsolódó hírek

2023-02-02

HR Ügyfélszolgálati Irodát nyitott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház az ügyintézések megkönnyítése érdekében a munkatársak számára. A Főigazgatóság épületének földszintjén kapott helyet az iroda, amely február 6-tól (hétfőtől) várja a dolgozókat. Az ügyfélszolgálat kialakítása -…

2023-01-31

A verseny célja az egészségügyi szakmák társadalmi presztízsének növelése, a szakképzés vonzóvá tétele. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az együttműködő szakmai szervezetekkel, egészségügyi szolgáltatókkal együttműködve 2010 óta szervezi meg szakmai versenyeit. A versenyszervezés eddigi…

2023-01-30

Tisztelt Betegeink!   Változik a Központi Kórház Oltópontjának működése: keddi napon 09.30-tól 17.30-ig; pénteki napon 09.00 órától 19:00 óráig várják az oltakozókat.     Felnőttek oltása: keddi és pénteki napokon - akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is - van lehetőség…