Ugrás a tartalomra

Miskolci Antibiotikum Napok

A nosocomialis fertőzések és a multirezisztens kórokozók infekciói, valamint a növekvő antibiotikum rezisztencia egyre nagyobb problémát jelent a mindennapi gyógyító munka során. Minden szakterület orvosa számára elengedhetetlen a naprakész tudás ebben a kérdéskörben, hiszen a helyes antibiotikus terápia megválasztása kulcsa lehet a beteg gyógyulásának.

antinbiotikum2

Intézményünk Infektológiai Osztálya hagyományosan évente megrendezi a Miskolci Antibiotikum Napok továbbképző konferenciát, ahol a szakterület elismert képviselőit és kórházunk érintett szakembereit kérik fel az egyes kérdéskörök új ismereteinek átadására. Idén kiemelt téma volt az invazív és felületes gomba infekciók, a mikrobiológiai diagnosztika kérdésköre és a súlyos gyermekkori fertőzések. 
Összefoglaló előadás szólt a HIV megyei helyzetéről, valamint a CDI faecalis mikrobióta transzplantációval történő gyógyításának aktualitásairól. A rendezvényen több mint 100 regisztrált hallgató vett részt. Az intézményi infekciókontroll tevékenység megértéséhez és az antibiotikum stewardship elveinek megismeréséhez hasznos segítséget kaptak a hallgatók a rendezvény során.

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …