Ugrás a tartalomra

Mellszívó készülékeket adományozott egy tiszaújvárosi házaspár a Borsod megyei központi kórház szülészeti-, nőgyógyászati osztályának

Mellszívó készülékeket adományozott egy tiszaújvárosi házaspár – Kiss Péter és felesége - Fánya Szilvia a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülészeti-, nőgyógyászati osztályának a napokban. Az édesanya az egészségügyi intézményben adott életet első gyermekének, a kislány koraszülöttként érkezett és a mellszívó készülék neki igencsak jó szolgálatot tett.

Mellszívó-adomány-szülészet

A szülők közölték: az adománnyal szeretnék megköszönni az osztály vezetőjének és munkatársainak a támogatást, a gondoskodást és a sok segítséget. A pozitív tapasztalat nyomán döntöttek úgy, hogy két – elektromos - mellszívó berendezést vesznek a  kórháznak.

A szoptatással ugyanis sok kismamának akad gondja az első hetekben. Ezekkel az eszközökkel viszont a fejés könnyen és gyorsan megy. A mellszívó sok kismama legjobb barátjává válhat a szülés után.

A mellszívó használatának sok előnye van: segíthet megakadályozni a tejcsatornák eltömődését és a mell begyulladását; szaporíthatjuk vele a tej mennyiségét, sőt akinek felesleges teje van, akár félre is rakhat belőle vagy éppen más kisbabáknak is felajánlhatja.

Az elektromos mellszívókat inkább azoknak szokták javasolni, akik naponta többször is fejnek (például mert koraszülött babájuk van, esetleg annyi tejük, amit nem bír meginni a kicsi), míg a kézi mellszívót ritkább használatra, esetleg utazásokra ajánlják.

A most kapott eszközök ötvözik a legújabb technológiát. Az elektromos mellszívó nagyon csendes és ezért az ideális megoldást jelenti a rendszeres és diszkrét fejésre. Kevesebb idő alatt több tej fejését teszi lehetővé, ráadásul egyszerre mindkét emlő fejése megoldható.

További képek a galériában találhatók.

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …