Ugrás a tartalomra

A Magyar Nőorvos Társaság Északkelet-magyarországi Szakcsoportja tanácskozott Miskolcon

A Magyar Nőorvos Társaság Északkelet-magyarországi Szakcsoportja Tudományos Ülését tartották Miskolctapolcán.

Utoljára 2019-ben Hollókőn találkoztak, amikor a salgótarjáni kórház vendégei voltak – mondta Dr. Nagy Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészet - Nőgyógyászati Centrum vezetője, orvosigazgató. Korábban már több alkalommal adott otthont megyénk is a regionális kongresszusnak.

A szakcsoportba hat megye tartozik, 16 kórházzal. Ezúttal elsősorban a fiatalok kaptak lehetőséget a megmutatkozásra; az előadásokat követően pedig interaktív beszélgetések tették még értékesebbé az elhangzottakat - hangsúlyozta Dr. Nagy Gábor. Hozzátette: a regisztrált résztvevők száma 139 fő volt.

A kérdések megválaszolása után összegezték a tartalmakat, amelyeket érdemes „hazavinni” az orvosoknak. Szekció üléseken különböző témákban értekeztek.

Egy ember beszél a közönség előtt

Dr. Farkas László, osztályvezető főorvos közölte: a szülészeti és a nőgyógyászati szakterületekkel külön foglalkoztak: így a várandós gondozás, az ultrahang vizsgálatok, a szülés vezetés és a szülés körüli műtétek, valamint a nőgyógyászati beavatkozásoknál a különböző kórképek, illetve a daganatos betegségek ellátása.

A konferenciának köszönhetően a megyék egészségügyi szakemberei tapasztalatot cseréltek, megosztották egymással az eddigi eredményeket, amelyeket a gyakorlatban is hasznosíthatnak majd. Kapcsolatépítésnek is kiváló alkalom volt, hiszen akár arra is van lehetőség a későbbiekben, hogy asszisztáljanak egymás műtétjein az orvosok, így megtanulva az új technikákat – jegyezte meg a főorvos.

Kapcsolódó hírek

2022-09-29

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, a járványügyi, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése…

2022-09-26

Tisztelt Betegeink! Kedves Páciensek, Látogatók!   Az utóbbi napokban bekövetkezett COVID megbetegedések halmozódása miatt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a II. Belgyógyászati Osztályának különböző részlegein - az ápoltak és a dolgozók egészségének védelme…

2022-09-21

Munkaadók és munkavállalók találkozhattak a Miskolci Egyetemen, az Észak-Magyarország által szervezett Állásbörzén. A rendezvényen 34 kiállító várta az érdeklődőket; így a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház képviselői is jelen voltak a seregszemlén. Dr. Nagy Gábor…