Ugrás a tartalomra

A Magyar Nőorvos Társaság Északkelet-magyarországi Szakcsoportja tanácskozott Miskolcon

A Magyar Nőorvos Társaság Északkelet-magyarországi Szakcsoportja Tudományos Ülését tartották Miskolctapolcán.

Utoljára 2019-ben Hollókőn találkoztak, amikor a salgótarjáni kórház vendégei voltak – mondta Dr. Nagy Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészet - Nőgyógyászati Centrum vezetője, orvosigazgató. Korábban már több alkalommal adott otthont megyénk is a regionális kongresszusnak.

A szakcsoportba hat megye tartozik, 16 kórházzal. Ezúttal elsősorban a fiatalok kaptak lehetőséget a megmutatkozásra; az előadásokat követően pedig interaktív beszélgetések tették még értékesebbé az elhangzottakat - hangsúlyozta Dr. Nagy Gábor. Hozzátette: a regisztrált résztvevők száma 139 fő volt.

A kérdések megválaszolása után összegezték a tartalmakat, amelyeket érdemes „hazavinni” az orvosoknak. Szekció üléseken különböző témákban értekeztek.

Egy ember beszél a közönség előtt

Dr. Farkas László, osztályvezető főorvos közölte: a szülészeti és a nőgyógyászati szakterületekkel külön foglalkoztak: így a várandós gondozás, az ultrahang vizsgálatok, a szülés vezetés és a szülés körüli műtétek, valamint a nőgyógyászati beavatkozásoknál a különböző kórképek, illetve a daganatos betegségek ellátása.

A konferenciának köszönhetően a megyék egészségügyi szakemberei tapasztalatot cseréltek, megosztották egymással az eddigi eredményeket, amelyeket a gyakorlatban is hasznosíthatnak majd. Kapcsolatépítésnek is kiváló alkalom volt, hiszen akár arra is van lehetőség a későbbiekben, hogy asszisztáljanak egymás műtétjein az orvosok, így megtanulva az új technikákat – jegyezte meg a főorvos.

Kapcsolódó hírek

2023-01-30

Tisztelt Betegeink!   Változik a Központi Kórház Oltópontjának működése: keddi napon 09.30-tól 17.30-ig; pénteki napon 09.00 órától 19:00 óráig várják az oltakozókat.     Felnőttek oltása: keddi és pénteki napokon - akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is - van lehetőség…

2023-01-27

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2023-01-26

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!   A betegellátási és kapcsolattartási rendet segíti a hozzátartozók számára biztosított telefonos elérhetőség, amelyet - a fertőzésveszély csökkentése érdekében - a járványhelyzet óta alakított ki az intézmény.  Kórházunk célja, hogy a reguláris…