Ugrás a tartalomra

A laboratóriumi medicina jövője – konferencia Miskolcon

A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Kara és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Laboratóriumi Medicina Osztályának szervezésében a campus Egészségtudományi Karán folyó laboratóriumi asszisztens felsőoktatási szakképzés 5 éves évfordulója alkalmából tudományos kongresszust rendeztek Miskolctapolcán.

A megnyitón prof. dr. Fodor Bertalan, a megyei központi kórház intézetigazgatója elmondta, a szakképzett laborasszisztensek permanens hiánya irányította a figyelmet a képzés szükségességére, amely az eltelt idő alatt igazolta a várakozásokat. 

Közönség a konferencián

Dr. Kiss-Tóth Emőke PhD, a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja áttekintette az egyetem legfiatalabb karának történetét, amely egyedi módon közvetlen kórházi háttér nélkül vágott bele 2001-ben a képzésrendszer kialakításába. Annyira sikeresen, hogy jelenleg már mintegy 1000 hallgató vesz részt a 13 különböző képzésen, és évről évre folyamatosan nő az érdeklődés. 

Dr. Révész János, a megyei központi kórház főigazgatója átfogóan bemutatta a szakmai háttérként szolgáló kórház intézményrendszerét, kiemelve, hogy az összességében több mint egymilliót meghaladó ellátásra szoruló beteget 5400 munkavállaló és 3400 betegágy segítségével látják el, folyamatosan fejlődő infrastruktúrával. (boon.hu)

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …