Ugrás a tartalomra

Különleges meglepetés a Gyermekegészségügyi Központban

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központban ápolt gyermekekhez is megérkezett a Mikulás. A Supersum Közhasznú Alapítvány a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve idén is meglepetéssel készült a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban ápolt gyermekek részére. Mikulás-napi ünnepséget szerveztek műsorral, ajándékcsomagokkal, emellett játékokkal is kedveskedtek a kis pácienseknek. Az alapítvány kezdeményezése tradíció az intézményben.

GYEK-Mikulás2

,,Nagy öröm, hogy közvetíthetjük az adományokat a gyermekek számára” – mondta Dr. Sólyom Enikő, a GYEK vezető főorvosa. "Ez egy varázslatos négy hét, amióta gyerekgyógyászként itt vagyok, több mint 5 évtizede. Mindig egy különleges időszak, mert ilyenkor másképp gyógyítunk. Az események, a műsorok, az ajándékok, maga az adakozás is örömet okoz a gyerekeknek, jótékony hatással van rájuk. Ilyenkor csendesebb a ház, kedvesebbek vagyunk, jobban odafigyelünk egymásra – fogalmazott a szakember.

GYEK-Mikulás3

Kiemelte: rengetegen adományoznak ebben az időszakban, sok az ajándék, így azon betegek is kapnak egy kis meglepetést, akik rövid ideig tartózkodnak az intézményben. Jó hangulatot teremt a központban az ünneplés, látszik a gyerekeken is, mennyire örülnek és várják ezt – tette hozzá.

Karcsi bácsi és Krampi szórakoztatta a közönséget műsorral, majd a Mikulás is megérkezett, ajándékokkal.

GYEK-Mikulás4

Bernasconi-Bús Katalin, a Supersum Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: egész évben a decembert, a Mikulást, a Karácsonyt várják. Már augusztusban elkezdődnek az előkészületek, a munka, hiszen számos feladatot el kell intézni ahhoz, hogy eljussanak idáig. Örülnek annak, hogy idén is sok ajándékot össze tudtak gyűjteni, így az édesség mellé játékot is adományoztak a gyermekeknek. 

GYEK-Mikulás5

Hozzátette, nagyon sok önkéntes segíti a munkát, idén a Mikulás manói a Zrínyi Ilona Gimnázium drámaszakos diákjai, valamint a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei voltak.

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …