Ugrás a tartalomra

Közlemény - 2020.06.16.

Tisztelt Állampolgárok! Kedves Betegeink!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy 2020. június 17. délután 16.30 perctől a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén a teljes körű látogatási tilalmat feloldjuk. A látogatási tilalom feloldása alól kivételt képeznek azok a betegellátó egységek, ahol koronavírus fertőzésre gyanús, vagy igazoltan fertőzött betegek ellátása történik.

A látogatási rendről:

  • Valamennyi telephely minden betegellátó egysége esetében a látogatási idő – egységesen munkanapokon és munkaszüneti napon is délután 16.30 és 17.30 közötti időpont.
  • A látogatók telephelyre történő beléptetése, illetve épületbe történő beléptetése a jelenlegi rendnek megfelelően történik (testhőmérséklet mérés, kézfertőtlenítés, maszk viselése). Kérjük, hogy a látogatók maszkot viselve lépjenek be az épületbe, ha valaki véletlenül otthon felejti az arcmaszkját, annak az intézmény természetesen biztosít egyszer használatos sebészi maszkot.
  • Valamennyi beteg esetében a betegellátó épületbe egy beteghez egy látogató léphet be, és a betegellátó osztályon egy beteget - egy időben - egy látogató látogathat s a látogatás időtartama maximum 15 perc. Az 1 órás látogatási idő tartama alatt így a beteg mindennap 4 látogatót fogadhat.
  •  A látogatások során élelmiszer, ruhanemű és egyéb más csomag behozatalára lehetőség van.
  • A látogatás során törekedni kell arra, hogy a látogatók fogadása ne kórteremben, hanem lehetőség szerint valamelyik közösségi helyiségében, megfelelő időjárás és a beteg megfelelő kondíciója esetén a kórház parkjában történjen.
  • Fekvőbeteget kizárólag egészséges személy látogathat. Amennyiben a belépés során betegség gyanúja merül fel (hőemelkedés, köhögés, stb.) a látogatási célból érkező személy nem léphet a kórház területére.

A látogatás menetét és a kórházi telepre történő belépést is a járványügyi óvintézkedések lassítani fogják, ezért szíves megértésüket és együttműködésüket kérjük. Nyomatékosan kérjük Önöket, hogy a kórházban érvényben lévő parkolási rendet tartsák be, hiszen a hosszú látogatási tilalom után nagy számban érkező látogatók jelentős terhelést jelentenek majd a kórház úthálózatára és parkolóira.

Örömmel tudatjuk, hogy a Magyar Országgyűlés a mai napon elfogadta a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, azonban a járványügyi készenlét és az ennek megfelelő biztonsági intézkedések várhatóan tartósan fennmaradnak intézményünkben.

Miskolc, 2020. június 16.

                                                                              Tisztelettel:

                                                                                                              Dr. Révész János
                                                                                                                    főigazgató

Kapcsolódó hírek

2024-03-25

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-03-21

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!   A betegellátási és kapcsolattartási rendet segíti a hozzátartozók számára biztosított telefonos elérhetőség, amelyet – már korábban a fertőzésveszély csökkentése érdekében - alakított ki az intézmény. Kórházunk célja, hogy a reguláris ellátásban…