Ugrás a tartalomra

Közlemény - 2020. 04. 17.

Tisztelt Állampolgárok!

A járványügyi helyzet változása és a fertőzött betegek számának növekvő tendenciája további intézkedések életbe léptetését tették szükségessé.

Annak érdekében, hogy az egészségügyi ellátó egységeken belül az esetleges fertőződés veszélyét csökkentsük, telephelyeinken új belépési, beléptetési rendet vezettünk be 2020. április 10-től kezdődően a járványügyi veszélyhelyzet lezárásáig.

  1. Kórházunk Szentpéteri kapu 72-76. szám alatt található telephely vonatkozásában:

a./ Északi kapu (Sajószentpéter felől): dolgozói gépjármű forgalom részére fenntartott bejárat.

- Munkanapokon nyitás időpontja reggel 5 óra, zárás 19,00 óra

- Hétvégén és munkaszüneti napokon a kapu zárva tart, a jelenlegi eljárásrendnek megfelelően.

Az északi kapun kizárólag a dolgozók gépjárművel történő behajtása engedélyezett.

- A kapun történő behajtást követően a gépkocsikat a régi szülészet épület mögött található parkolóba tereljük, ahol két sorban hőmérőzés történik, majd a dolgozók ezt követően haladhatnak munkahelyükre.

- Gyalogos és kerékpáros forgalom az északi kapuban nem engedélyezett.

- Kihajtás rendje változatlan.

b./  - Déli, Blaskovics utcai kapu – OMSZ, betegszállítók és betegek gépjárművel történő beérkezése, továbbá kórházi műszaki feladatokat ellátó gépjárművek számára fenntartott kapu

- Munkanapokon és munkaszüneti napokon 0-24 órában üzemel.

- A kapun történő behajtáskor helyben történik a testhőmérséklet mérés.

Gyalogos és kerékpáros forgalom a déli kapun nem engedélyezett.

- Munkaszüneti napokon a dolgozók számára engedélyezett a behajtás a Blaskovics utcai kapun, tekintettel arra, hogy az északi kapu zárva tart.

- Kihajtás rendje változatlan.

c./        Főbejárat, Szentpéteri kapu 72-76. – gyalogos és kerékpáros forgalom számára fenntartott kapu:

- A kapu 0-24 órában üzemel.

- Beléptetés mind a dolgozók, mind a betegek, mind pedig hozzátartozók részére engedélyezett

- Gyalogosan beteg és dolgozói kiléptetetés szintén engedélyezett

- Testhőmérséklet ellenőrzés hőkamerával történik.

d./        - Az egyes betegellátó épületekben a kézfertőtlenítő pontoknál továbbra is kórházi dolgozó segíti a kézfertőtlenítés elvégzését.

- Az épületbe kizárólag betegek mehetnek be, a hozzátartozók a jövőben a parkban, rossz idő esetén az intézmény kultúrtermében várakozhatnak.

.

- Fentiek alól kivétel, ha

  • a beteg mozgáskorlátozott,
  • értelmileg sérült, vagy fizikai állapota az önálló közlekedést, mentális állapota a személyzettel való érdemi kontaktus felvételt nem teszi lehetővé
  • illetve, ha a páciens kiskorú

- Amennyiben a hozzátartozó önállóan abból a célból kíván az épületbe belépni, hogy valamelyik fekvőbeteg állapotáról annak kezelőorvosával konzultáljon, erre lehetőséget biztosítunk

  1. Semmelweis Járványkórház:

- A beléptetés rendje nem változik, a beléptetés során testhőmérséklet mérés is történik a jövőben mindkét kapu esetében.

  1. Semmelweis Rendelőintézet – Szent Ferenc Tagkórház – Szikszói Tagkórház – Diósgyőri Tagkórház:

 

- Mind a négy telephelyünk esetében az épületeken belül belépéskor a kézfertőtlenítő pontnál történik testhőmérséklet ellenőrzés mind a betegek, mind a dolgozók esetében.

- Az egyes betegellátó épületekben a kézfertőtlenítő pontoknál továbbra is szakszemélyzet segíti a kézfertőtlenítés elvégzését.

- Az épületbe kizárólag betegek mehetnek be.

- Fentiek alól kivétel, ha

  • a beteg mozgáskorlátozott,
  • értelmileg sérült, vagy fizikai állapota az önálló közlekedést, mentális állapota a személyzettel való érdemi kontaktus felvételt nem teszi lehetővé
  • illetve, ha a páciens kiskorú

- Amennyiben a hozzátartozó önállóan abból a célból kíván az épületbe belépni, hogy valamelyik fekvőbeteg állapotáról annak kezelőorvosával konzultáljon, erre lehetőséget biztosítunk

(Az új beléptetési rend némileg lassítja a kórház területére történő belépést, bár természetesen mindent megteszünk a minél gyorsabb lebonyolításért.)

Az elmúlt 1 hét tapasztalatai alapján elmondható:

- a beléptetési rend, bár lassította a kórházba történő bejutást, ennek mértéke tolerálható volt és a közúti forgalomban sem okozott nagyobb fennakadást.

Megköszönjük a kollégák és az állampolgárok eddigi együttműködését, egyúttal jelezzük, hogy a fenti szabályozórendszert 2020. április 20. hétfőtől az eddigieknél szigorúbban értelmezi az intézmény és maximálisan betartatja.

Miskolc, 2020. április 17.

                                                                                   Dr. Révész János
                                                                                       főigazgató

Kapcsolódó hírek

2024-03-25

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-03-21

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!   A betegellátási és kapcsolattartási rendet segíti a hozzátartozók számára biztosított telefonos elérhetőség, amelyet – már korábban a fertőzésveszély csökkentése érdekében - alakított ki az intézmény. Kórházunk célja, hogy a reguláris ellátásban…