Ugrás a tartalomra

Közlekedés és forgalmi rend változása – GYEK - beruházás - 2022.02.15.

Tisztelt Állampolgárok!

Kedves Betegeink!

 

Beruházásokkal, korszerűsítésekkel újul meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban a gyermeksürgősségi ellátás.

Az ország második legnagyobb gyermekgyógyászati centrumában egyebek mellett bővítjük a gyermeksürgősségi és traumatológiai ambulanciákat, megújul a teljes műtőblokk, valamint a központi betegellátónak közvetlen összeköttetése lesz a helikopterleszállóval.

Ez az összeköttetés – amely egy zárt függőfolyosó – a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ és a Központi Betegellátó Épület között helyezkedik el.

A hídszakaszt a Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) épületéhez daruval emelik be. A beemelés dátuma: 2022. 02. 17-e, csütörtök.

GYEK-útlezárás

A biztonságos munkavégzés-, illetve a biztonságos beteg és látogatói forgalom érdekében 2022. 02. 15–től az átjáró híd alatti teljes területet - a gépjármű és gyalogos közlekedés elől is – lezárjuk.

A Központi Betegellátó épületében található felnőtt sürgősségi osztály (SBO) mentőparkolója továbbra is építési terület, így az említett helyszínen megállni szigorúan tilos és balesetveszélyes!

A betegek előtt megnyitjuk a Központi Betegellátó épület park felőli oldalán található – a forgóajtó mellett - bejárati ajtót, így aki gyalogosan a Szentpéteri kapu felől érkezik, nem kell megkerülnie a Központi Betegellátó épületét ahhoz, hogy a létesítménybe belépjen.

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központot a gyalogosan érkező betegek, valamint látogatók a (Járó- és Fekvőbeteg Ellátó Központ) JÁFEK épület megkerülésével közelíthetik meg.

A GYEK mellett parkoló autósok gyalogosan is megközelíthetik a gyermekgyógyászati centrumot: a Gyermekrehabilitációs Épület bejáratán keresztül.

 

Megértésüket megköszönjük!

 

Miskolc, 2022. február 15.

Kapcsolódó hírek

2022-12-02

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, a járványügyi, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése…

2022-11-29

A felfekvés megelőzésére használható, illetve a terápiában alkalmazható ágyakat, matracokat adományozott a Rotary Magyarország és többek között a Rotary Miskolc-Tapolca a megyei központi kórháznak. Dr. Büdi László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház orvosigazgató-helyettese azt mondta: …

2022-11-25

Biztonság, egészség! Alapvető értékek mentén szerveződött ismét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közös programja, ahol a BÜKK Bevetési Alegység látványos bemutatót tartott kis pácienseknek egy kis…