Ugrás a tartalomra

Jótékonysági gálaest az új endoszkópos toronyért

Jótékonysági gálaestet szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztálya október 13-án, szombaton este a Miskolci Nemzeti Színházban. A teátrum művészei egy emberként álltak a jó ügy mellé: a miskolci kötődésű népszerű színészek, énekesek, humoristák önzetlenül léptek fel a rendezvényen. Egyebek mellett Aranyosi Péter és Bellus István humorista, Veréb Tamás – video üzenetben -, Jancsó Dóra, Ódor Kristóf, Seres Ildikó, Varga Andrea, Szőcs Artur színművész, illetve a Miskolci Szimfonikus Zenekar szórakoztatta a közönséget. Az est háziasszonya, és rendezője Radnai Erika színművész volt. 

Az est jegyárbevétele mellett pénzbeli és más felajánlásokat is szívesen fogadtak a szervezők a mintegy húszmillió forintos berendezés,  az úgynevezett nagyfelbontású endoszkópos torony beszerzésének támogatására.

Az orvosi műszer a XXI. század szakmai elvárásainak felel meg: olyan multifunkcionális berendezés, amely a melléküreg daganatok sebészetében is használható, a koponyaalapi műtétek, és az endoszkópos fülsebészeti eljárások mellett. A készülék segítségével egynapos sebészeti eljárás részeként elvégezhetők azok a műtéti beavatkozások, amelyek egyébként 6-8 napos kórházi ápolást, nagy kézi műszer felhasználást igényelnek. Nincsenek külső metszések, az eszköz bevezetése orron, vagy egyéb testnyílásokon keresztül történik, így sokkal gyorsabb a felépülési idő. A berendezés hozzávetőleg húszmillió forintba kerül, ehhez jönnek még az esetlegesen szükséges kiegészítő eszközök, amelyeket a kórház akár már önerőből is tud biztosítani.

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója köszöntőjében a prevenció szükségességét, illetve a társadalmi összefogás jelentőségét hangsúlyozta hozzáfűzve, a gálaest az összefogás egyik példája, és köszönettel tartozik a közreműködőknek.

Rámutatott: a jótékonysági est résztvevői között is számos olyan ember van, aki a daganatos megbetegedésekkel valamilyen formában érintett. „Vannak itt betegek, akik már megvívták a maguk harcát és meggyógyultak, vannak itt hozzátartozók, akik ezt a harcot segítették, vannak itt barátok, szomszédok, vannak itt kollégáim, akik hivatásszerűen segítették a betegeket abban, hogy gyógyulásuk célt érjen. És természetesen vannak itt tisztviselők, választott politikusok, akik lobbi-erejüknél fogva segíthetnek minket abban, hogy ezt a harcot minél eredményesebben tudjuk megvívni” –jegyezte meg.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere arról beszélt, hogy a betegségek és a súlyos sérülések az érintetteket sokszor úgy sodorják magukkal, mint egy katasztrofális földcsuszamlás. Úgy érzik magukat, mint aki csapdába esett: magányosan és egyedül.

Ám a mottó - amely „Miskolciak Miskolcért 2018-ban”- jó példája a jótékonysági rendezvénynek, a miskolci patriotizmusnak, az összefogás erejének, a tenni akarásnak és a segítőkészségnek – mondta.

További képek a gálaestről a galériában találhatók.