Ugrás a tartalomra

Ismét összefogtak a GYEK-ért a vadászok

A vadásztársadalom összefogásának köszönhetően újabb támogatás érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjába (GYEK). Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. képviselői ünnepélyes keretek között új orvosi eszközöket – egyebek mellett altatógépet, monitorokat, vizsgálóágyakat – adtak át.

vadászok-GYEK2

Az elmúlt évekhez hasonlóan a 2023-as jótékonysági vadászat során 4,6 millió forintot gyűjtöttek össze a borsodi térségében, amelynek teljes összegét a vármegyei egészségügyi intézménynek ajánlotta fel az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.

vadászok-GYEK3

Dr. Bűdi László a kórház megbízott főigazgatója megnyitó szavaiban köszönte meg a kórház, az itt dolgozó orvosok és betegek nevében a csaknem ötmillió forint összegben kapott felajánlást, támogatást. Kitért arra, hogy immár 2020 óta - ötödik alkalommal - segíti az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. a kórházat. Kiemelte, nagyon megbecsülik ezeket az eszközöket, amelyekre nagy szükségük van és továbbiakban is bíznak abban, hogy a szervezettel megmarad a jó kapcsolat.

Dr. Sólyom Enikő, a GYEK vezető főorvosa kitért arra, hogy a napjainkban észlelhető óriási technikai fejlődés az egészségügyet, különösen a gyerekegészségügyet érinti, mindig újabb és újabb eszközök állnak a gyógyítás szolgálatába. A szervezet januárban kereste meg a szakmai grémiumot, milyen eszközökre lenne szükségük. Több eszközt jelöltek meg az egyeztetések során, altatógépet, betegvizsgáló ágyat, pulzoximétert, amely riaszt is és rögzíti a paramétereket, illetve egy monitorrendszert. 

vadászok-GYEK4

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte: a tavalyi év a jótékonysági vadászat életében rekord volt, országszerte összesen 51,2 millió forinttal tudták segíteni a magyar egészségügyet. Továbbra is a gyermekosztályokat támogatják, és igyekeznek hiánypótló innovatív, orvosi eszközöket vásárolni. Hozzátette: a programjuk specifikuma, hogy mindig azt az eszközt vásárolják meg, amire a kórháznak a leginkább szüksége van, és így a leghathatósabb segítséget nyújthatják.

Fejes László úgy fogalmazott: a gyerekeknek segíteni a legjobb befektetés, a jövőt szolgálják azzal amit tesznek, mert meggyőződésük, hogy a nemzet fennmaradásának kulcsa a ma születendő gyermek. Gondolatait a Dalai Lámától vett idézettel zárta: „nem sokat számít, valaki hívő-e vagy sem: sokkal fontosabb, hogy jó ember legyen”.

(boon.hu)

Kapcsolódó hírek

2024-06-03

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! A védőnői tanácsadásokat és elérhetőségeket tartalmazó táblázat a következő hivatkozásra kattintva érhető el: Védőnői tanácsadás időpontok    

2024-06-03

Ápolási Igazgatóság - Központi Szociális Szolgálat A szociális munka egy fontos terület, amely az emberek társadalmi jólétének javítására és segítségnyújtásra fókuszál.   Tájékoztató a kórházi szociális munkáról „Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki…

2024-06-03

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!   A betegellátási és kapcsolattartási rendet segíti a hozzátartozók számára biztosított telefonos elérhetőség, amelyet – már korábban a fertőzésveszély csökkentése érdekében - alakított ki az intézmény. Kórházunk célja, hogy a reguláris ellátásban…