Ugrás a tartalomra

Harmadik alkalommal rendezték meg a GYEK napokat a Szeletában

Európában egyedülálló módon népszerűsítő kampányt indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) a megismeréséhez. Dr. Sólyom Enikő, a GYEK vezető főorvosa portálunknak elmondta, egészségügyi előadásokkal, ismertetőkkel várják az érdeklődőket.

GYEK napok2

„A Szeletában ilyenkor csodálatos gyermekprogramokat szerveznek és annak keretében mi előadásokat tarthattunk a gyermekeknek és a szülőknek is” – mondta. Azt is megtudtuk, hogy a programsorozat bemutatja az egészségügyi intézmény szakembereit: orvosait, szakdolgozóit, emellett a kórház értékeit egy színesebb, szélesebb perspektívából. Az eseményt minden hónap első szombatján rendezik meg. „Ennek a lehetőségnek nagyon örültünk, és az osztályaink váltva vesznek részt a programokon, amelyek nem klasszikus előadások, hanem beszélgetések, ismerkedés a szülőkkel."

Dr. Sólyom Enikő hangsúlyozta, az eseménynek két fő célja van. „Az egyik, hogy a GYEK értékeit és lehetőségeit bemutassák, a másik pedig a folyamatos kapcsolattartás a gyermekekkel és a szülőkkel”.

Kifejtette: a program lehetőséget teremt, hogy a résztvevők megismerjék a modern, gyors diagnosztikai és terápiás módszereket, az ellátásokat, amelyek gyermekbarát környezetben történnek, valamint a szülők számára is lehetőséget nyújt, hogy gyermekeiket közvetlenül végigkísérhessék a gyógyulás útján. „Most szombaton az újszülött intenzív osztály készült bemutatóval, amelynek dolgozói a GYEK-en belül ellátják az olyan újszülötteket, akik kisebb súllyal születnek, vagy korábban születnek meg, esetleg betegek” – ismertette.

GyekNapok2

 

GYEK napok-3

Nagy Alexandra a családjával látogatott ki. „Már korábban is terveztük, mivel nekem is két kisebb fiam van, így érdekeltek a programok, amelyek nagyon színesek voltak és a gyerekek is élvezték azt” – közölte. Szerinte nagyon rendhagyó, hogy itt szerveznek ilyen eseményeket.

A programsorozaton egyébként a gyógyulás és a tájékozódás mellett fontos szerepet kap a szórakozás is. A GYEK napok során előadások, interaktív játékok, arcfestés, lufihajtogató bohóc és bűvész is várta a családokat.

 

(boon.hu; minap.hu)

Kapcsolódó hírek

2024-06-03

Ápolási Igazgatóság - Központi Szociális Szolgálat A szociális munka egy fontos terület, amely az emberek társadalmi jólétének javítására és segítségnyújtásra fókuszál.   Tájékoztató a kórházi szociális munkáról „Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki…

2024-06-03

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-06-03

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!   A betegellátási és kapcsolattartási rendet segíti a hozzátartozók számára biztosított telefonos elérhetőség, amelyet – már korábban a fertőzésveszély csökkentése érdekében - alakított ki az intézmény. Kórházunk célja, hogy a reguláris ellátásban…