Ugrás a tartalomra

Gyermekgyógyászok nemzetközi szinten, Lillafüreden

Újabb nemzetközi szakmai konferenciának adott otthont Miskolc, szeptember utolsó hétvégéjén a gyermekgyógyászok találkoztak Lillafüreden. Nagy elismerés a miskolci Velkey László Gyermekegészségügyi Központnak (GYEK), hogy a 18. Horvát – Német - Magyar Nemzetközi Gyermekgyógyász Kongresszust megszervezhette Lillafüreden – mondta a rendezvény főszervezője, a kongresszus elnöke.

GYEK-KONFERENCIA-LILLAFÜRED

Dr. Szabó László közölte: a rendezvényen 41 angol nyelvű előadás hangzott el; hét előadást a miskolci Gyermekegészségügyi Központ orvosai tartottak, bemutatva a GYEK munkáját, érdekes eseteit.

Magyarország más részeiről szintén hét előadással érkeztek szakemberek; 13-13 prezentáció pedig Horvátországból és Németországból, valamint egy előadás Olaszországból, amely az európai gyermekellátás jövőjéről szólt.

Szó volt olyan érdekes esetekről, mint a csecsemőkori szamárköhögés, a myasthenia gravis, a gyermekkori stroke és a diabéteszes ketoacidózis, a védőoltási program nem várt eredményei, a molekuláris allergia vagy a Zika-fertőzés első felismerése Horvátországban, illetve az elsődleges immunhiány, de elhangzott előadás a kommunikációról a nem kommunikáló beteggel kapcsolatosan is.

Több előadás foglalkozott a vizeletinkontinencia ellátásával Németországban, Horvátországban, Magyarországon, emellett szó esett a szívelégtelenségről és a szívtranszplantációról is – Németország egyik legnagyobb szívközpontjából. Előadást tartott a Wiesbadeni Gyermek- és Ifjúsági Klinika igazgatója, a gisseni gyermekkardiológia jelenlegi és korábbi igazgatója, a rijekai klinikai kórház gyermekhemato-onkológia vezetője.

(fotók: boon.hu)

További képek a galériában találhatók.

Kapcsolódó hírek

2022-12-02

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, a járványügyi, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése…

2022-11-29

A felfekvés megelőzésére használható, illetve a terápiában alkalmazható ágyakat, matracokat adományozott a Rotary Magyarország és többek között a Rotary Miskolc-Tapolca a megyei központi kórháznak. Dr. Büdi László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház orvosigazgató-helyettese azt mondta: …

2022-11-25

Biztonság, egészség! Alapvető értékek mentén szerveződött ismét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közös programja, ahol a BÜKK Bevetési Alegység látványos bemutatót tartott kis pácienseknek egy kis…