Ugrás a tartalomra

Borsod-Abaúj-Zemplénben és a megyeszékhelyen folyékony szappant, kézfertőtlenítő oldatot, illetve hypot kaptak a hátrányos helyzetű térségek

Nagyvállalat, egészségügyi intézmény és a kisebbségi önkormányzatok összefogásának köszönhetően Borsod-Abaúj-Zemplénben és Miskolcon folyékony szappant, kézfertőtlenítő oldatot, illetve hypot kaptak a hátrányos helyzetű területek, valamint a nehéz élethelyzetben lévő családok.

A kialakult járványügyi veszélyhelyzetben a megelőzés egyik leghatékonyabb módja – egyebek mellett – a gyakori és alapos szappanos kézmosás, illetve a háztartásokban a fertőtlenítés.

​​​​​​​A hatékony járványügyi védekezés elősegítése céljából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház literes kiszerelésekben folyékony szappant, 500 ml-es kiszerelésben alkoholos kézfertőtlenítő oldatot, míg a kazincbarcikai székhelyű BorsodChem Zrt. saját gyártású hypo-oldatot ajándékozott - fertőtlenítési használatra - a rászorulóknak.

A kezdeményezés dr. Révész János, a megyei központi kórház főigazgatója és Lakatos Attila megyei cigányvajda  javaslatára indult.

Fertőtlenítő - átadás - Lyukó2

A több ezer liternyi adomány az Országos Roma Önkormányzat képviselőjének – Váradi Gábornak a koordinálásával ér célba.

A közös munkának köszönhetően az elmúlt időszakban több száz család számára sikerült tisztítószereket biztosítani. Ezen összefogás részeként a hátrányos helyzetű térségek a járvány első szakaszában - 2020 tavaszán – kaptak először fertőtlenítőszereket. A második hullám idején – a tavaly őszi időszakban - Szendrő városának segítettünk (szintén a BorsodChemmel közös együttműködésben).

Borsod-Abaúj-Zemplénben a kialakult járványügyi helyzetben példaértékű társadalmi összefogás tapasztalható, sajtónyilvános átadásra jelenleg azonban - sajnos - nincs lehetőség, ám az érintettek bíznak abban, hogy néhány hét múlva - akár személyes kézfogás kíséretében is – megerősíthetik együttműködésüket.

Kapcsolódó hírek

2024-04-15

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …

2024-04-11

Szűrőbusszal viszi el Miskolc öt pontjára az orvosi diagnosztikát a Magyar Rákellenes Liga és a vármegyei központi kórház, a „Négy keréken az egészségért, a korai diagnózisért” programjában; remélve, hogy azokhoz is eljutnak, akik nem mennek el az orvosukhoz vizsgálatra. A „Helybe visszük a…