Ugrás a tartalomra

Borlovagok a kisbetegekért

Diffúzorokat és a készülékekhez szükséges olajat adományozott az István Nádor Borlovagrend a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjának. A speciális inhalátorok a gyermekek gyógyulását segítik.

Az István Nádor Borlovagrend visszatérő támogatója az intézménynek, ezen belül is a daganatos gyermekeknek; ha tehetik, évente akár több alkalommal is jelen vannak felajánlásaikkal.

Szívügyünknek tartjuk mások segítését, annál nagyobb öröm nincs, amikor valaki adni tud, és látja egy-egy beteg felépülését, gyógyulását - mondta Czupper András, az István Nádor Borlovagrend elnök-nagymestere.

Emberek állnak ajándékok előtt

A speciális inhalátorok fertőtlenítik a szobák, a kórtermek levegőjét, könnyebb légzést, nyugodtabb alvást és pihenést biztosítanak.

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója megköszönte a borlovagok támogatását, utalt arra, hogy az együttműködés már években mérhető a szervezet és az egészségügyi intézmény között.

Az eszközök gyógyító tulajdonságát nemcsak Európában, hanem a világ számos országában is alkalmazzák. Az István Nádor Borlovagrend a felajánlást a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége lovagrendjeinek, illetve a doTERRA közreműködésének köszönhetően adta át. A támogatás összértéke mintegy 1 millió forint.

Kapcsolódó hírek

2023-09-22

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2023-09-14

Az Országos Kórházi Főigazgatóság szűrőbuszainak és a szervező intézményeknek köszönhetően egész szeptemberben zajlanak szájüregi szűrések 19 helyszínen. Szeptember 18-tól 23-ig rendezik meg világszerte a Make Sense kampányt, amelynek elsődleges célja a figyelemfelhívás, az, hogy minél többen…

2023-09-12

Lezárult a Gyermekegészségügyi Központ – GYEK - Sürgősségi és Baleseti Ellátás Fejlesztése elnevezésű projektje a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban. A beruházásnak köszönhetően átépült és megújult a Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlege; a…