Ugrás a tartalomra

ÁLLAMI ELISMERÉST KAPOTT INTÉZMÉNYÜNK VEZETŐ MUNKATÁRSA A NEMZETI ÜNNEPEN

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház vezető munkatársa, Dr. Tóth László, magas rangú állami kitüntetést vehetett át augusztus 20-a, az államalapítás ünnepe alkalmából.

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Polgári Tagozat kitüntetést adományozta öt és fél évtizedes kiváló gyógyító munkája, a kórház betegellátó osztályainak szakmai koordinációja és igazgatása területén is példaadó szakmai tevékenysége elismeréseként DR. TÓTH LÁSZLÓ urológusnak, nephrológusnak, intézményünk igazgatói szaktanácsadó főorvosának.

Dr. Tóth László

Dr. Tóth László főorvos, igazgatói szaktanácsadó mintegy félévszázada végez kiemelkedő munkát az urológia, a betegellátó osztályok szakmai koordinációja és az igazgatás területén.

1968. szeptember 15-től a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház munkatársa. Az Urológiai Osztályon 1972-ben jeles minősítéssel szakorvosi bizonyítványt szerzett „húgy és ivarszervi bántalmakból”, a mai elnevezés szerint urológiából. A ranglétrán haladva 1977-ben adjunktusi kinevezésben, 1981-ben főorvosi kinevezésben részesült.

A vesebetegek kezelése kapcsán szerzett szakmai ismeret és gyakorlat elismeréseként 1985-ben szakvizsga letétele nélkül nephrológia szakorvosi képesítést kapott. Az Urológiai Osztályon, - az osztályvezető főorvos nagy örömére - önállóan foglalkozott urológiai ultrahang diagnosztikával. Ismereteit Belgiumban és Franciaországban is bővítette. Az akkori osztályvezető főorvos keménykezű vezetése, rendszeretete hosszú időn át formálta gondolkodását. 2001. március 1-jétől szakmai igazgató-helyettesi feladatokat látott el 2012. december 31-ig.

2004-től – és napjainkban ismét - irányítása alá tartozik a Minőségfejlesztési Iroda. A betegpanaszok kivizsgálása során számos esetben tűnt ki empátiája, segítőkészsége. 2007 novemberétől a Sugárterápiás és Klinikai Onkológiai Intézet centrumvezető főorvosi feladatainak ellátására kapott megbízást. Az Onkológiai Osztály és Sugárterápiás Osztály munkájának összehangolása, hatékonyabb működése, a személyi és tárgyi feltételek megteremtése, illetve a Centrum fejlesztése érdekében heroikus munkát végzett.

Évek óta számítani lehet a munkájára az Európai Uniós pályázatok megírása, koordinálása során is. Jelenleg igazgatói szaktanácsadóként végzi munkáját. Szakmai kíváncsisága mai napig csillapíthatatlan.

Gratulálunk az elismeréshez!
Jó egészséget kívánunk!

Kapcsolódó hírek

2023-09-22

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2023-09-14

Az Országos Kórházi Főigazgatóság szűrőbuszainak és a szervező intézményeknek köszönhetően egész szeptemberben zajlanak szájüregi szűrések 19 helyszínen. Szeptember 18-tól 23-ig rendezik meg világszerte a Make Sense kampányt, amelynek elsődleges célja a figyelemfelhívás, az, hogy minél többen…

2023-09-12

Lezárult a Gyermekegészségügyi Központ – GYEK - Sürgősségi és Baleseti Ellátás Fejlesztése elnevezésű projektje a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban. A beruházásnak köszönhetően átépült és megújult a Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlege; a…