Ugrás a tartalomra

Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztés, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban

Projektazonosító száma
EFOP-2.2.18-17-2017-00019
A támogatás összege
198 379 988 Ft
A támogatás mértéke (%-ban)
100.00%
A projekt megvalósításának kezdete
A projekt tervezett befejezési dátuma
Projekt tartalom

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Betegbiztonság Növelését Célzó Komplex Infrastrukturális Fejlesztése

 

A projekt megvalósítás során beszerzésre kerülő Általános és speciális higiénés eszközökkel csökkenthető a kórházi fertőzések száma, hosszútávon javítja az egyes, betegek által is látogatott helyiségek higiéniai körülményeit, és olyan speciális területeken céloz meg javulást (pl. kézhigiéné), amely közvetlenül is hatással van a kórházi ellátásban érintett betegek biztonságának javulására.

Az antibiotikum-rezisztens baktériumok terjedését, a multirezisztens kórokozók megjelenését a WHO napjaink egyik legfontosabb közegészségügyi veszélyeként tartja számon. A higiénés prevenciós stratégia megalapozását szolgálják jelen projektben beszerzett eszközök. A kézhigiénia, a környezet és az eszközök fertőtlenítésének fontos szerepe van az MRK terjedésének csökkentésében. A projektben beszerzésre kerülnek kézfertőtlenítő, a környezet és a levegő fertőtlenítése alkalmas eszközök, endoscopos mosó berendezések valamint újgenerációs fertőtlenítő rendszerek.
A beszerzésre kerülő rendszerek növelik a betegbiztonságot és hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb beteg kerüljön be a fekvőbeteg ellátás rendszerébe, illetve bekerülve ott kevesebb időt töltsön.
A fejlesztésben a kórház 5 telephelye és annak 85 beteg ellátó osztálya érintett.

 

A projekt európai uniós támogatásból valósul meg.