Ugrás a tartalomra

Tájékoztatás - ellátás - látogatási tilalom feloldása

Tisztelt Állampolgárok!

Kedves Betegeink!

 

Tájékoztatom Önöket arról, hogy 2023. január 05-én, csütörtökön 16.30 órától a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén a látogatási tilalmat részlegesen feloldottuk. A látogatási tilalom feloldása alól kivételt képeznek azon betegellátó egységek, ahol koronavírus fertőzésre gyanús, vagy igazoltan fertőzött betegek ellátása történik. (Koronavírus-fertőzés miatt kezelt betegek - a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével - továbbra sem látogathatók. Az intézmény ilyenkor figyelembe veszi az egyedi méltányosság elvét, amely a kórház vezetésétől kérhető.)

  • Valamennyi telephely minden betegellátó egysége esetében a látogatási idő – egységesen - munkanapokon és munkaszüneti napon is: 16.30 és 17.30 közötti időpont; kivétel a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály (KAITO), ahol 2023. január 17-től a látogatás minden nap 15.00 és 16.00 óra között engedélyezett, itt minden beteghez két látogató érkezhet. (Az engedély visszavonásig érvényes, a látogatási rend többi általános szabályának szigorú betartása mellett.)
  • A látogatók telephelyre történő beléptetése, illetve épületbe történő beléptetése a jelenlegi rendnek megfelelően történik (kézfertőtlenítés, maszk viselése). Kérjük, hogy a látogatók a maszkot szabályosan viselve lépjenek be az épületbe.

 

Rajzolt kép egy családról, akik maszkot viselnek

A látogatás feltételei a következők:

 

1.      Belépési rend:

  • Az épületekbe továbbra is csak a kijelölt bejáratokon lehet belépni.
  • Belépéskor alkoholos kézfertőtlenítést kell végezni és orr-szájmaszot kell feltenni./ A hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint az értelmi- vagy pszichoszociális fogyatékossággal, vagy autizmus spektrumzavarral élő személyek számára a maszk viselése nem kötelező./
  • A vizsgálatra érkező pácienseket egy személy kísérheti.

 

2.       Látogatás, kapcsolattartás:

Látogatási idő minden nap, 16.30-17.30 között történik.

  • A látogató belépéskor kézfertőtlenítést végez és orr-szájmaszkot vesz fel, amit a látogatás ideje alatt viselnie kell.
  • Kizárólag tünetmentes, egészséges személy látogathat.
  • Egy betegnél egyszerre csak egy látogató tartózkodhat.
  • Lehetőség van az Intézmény területén, szabadtéren történő látogatásra.
  • COVID ellátásban külön engedélyhez kötött a látogatás.

 

Az intézmény valamennyi dolgozójának nevében ismételten szeretném megköszönni együttműködésüket. Továbbra is kérjük Önöket, hogy a központi kórház és valamennyi telephelyének területén az érvényes higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályokat, óvintézkedéseket, illetve a fentiekben megfogalmazott magatartásformákat maradéktalanul tartsák be, elősegítve ezzel munkánkat, valamint a betegellátás biztonságának érdemi fenntartását.

 

Miskolc, 2023. január 05.

 

Tisztelettel:

Dr. Révész János

főigazgató

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …