Ugrás a tartalomra

Pro Comitatu elismerést kapott Dr. Karosi Tamás

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata „Pro Comitatu Díjat” adományozott Dr. med. habil Karosi Tamás Ph.D, c. egyetemi docens, - Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Osztály - osztályvezető főorvos részére.

A rangos elismerés azon személyeknek adományozható, akik a vármegye társadalmi, gazdasági, tudományos fejlődéséért, a vármegye nemzetközi kapcsolataiért, a vármegyei identitás erősítéséért sokat tettek, valamint a művészeti és kulturális élet, továbbá a sport területén hosszabb időn keresztül magas szintű, áldozatos munkát végeztek. A „Pro Comitatu” Díj egy, a vármegye címerével díszített arany pecsétgyűrű.

Dr. KarosiT2

Dr. Karosi Tamás Miskolcon született. A Földes Ferenc Gimnázium biológia tagozatán érettségizett 1997-ben, ezt követően a Debreceni Orvostudományi Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol 2003. szeptemberében vette át általános orvosi diplomáját „summa cum laude” minősítéssel.

Az egyetemi évek azonban itt nem értek véget, 2003. októberétől a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum doktori iskolájának nappali tagozatos hallgatója lett, valamint bekapcsolódott a Klinikai Epideminológiai Kutatások alprogramba.

2003. és 2013 között a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Fül-Orr Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján dolgozott. Egyetemi doktori  fokozatát 2005. őszén „summa cum laude” minősítéssel védte meg.

Egyetemi tanársegédi kinevezését 2009-ben kapta meg. Fül-orr-gégegyógyászati és klinikai audiológiai szakvizsgával is rendelkezik.

Dr. KarosiT3

2013-tól a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Fül-Orr-gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztályának osztályvezető főorvosa. 2014-2017-ig a Kórház Sebészeti Intézetének Oktatási- és Tudományos Intézetvezető-helyettese, 2017-2018 között a Kórház Központi Műtőjének osztályvezető főorvosa, 2018-tól Orvosigazgató-helyettese, illetve Oktatási-, Kutatási- és Tudományos Igazgatója volt.

Emellett 2006-tól az MTA Orvosi Tudományok Osztályának köztestületi tagja, vezetője a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Középfül-pathológiai munkacsoportnak, 2013-tól ugyanitt a Reumatológiai Tanszék tudományos konzulense. 2015-től a pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar címzetes egyetemi docense lett. 2016-tól Regionális szakfelügyelő főorvosi teendőket, 2020-tól az Országos szakfelügyelő főorvos-helyettesi feladatokat is ellátja.

Tudományos munkássága mellett aktívan részt vesz a mindennapi gyógyításban, az általa vezetett osztály szakmai színvonala elismerést vívott ki.

Fiatal kora ellenére kiemelkedő tudományos tevékenységgel bíró egyetemi tanársegéd. Számtalan tudományos közleményt publikált hazai és nemzetközi könyvekben, folyóiratokban. Szakorvosi munkája során olyan komplex szemlélet vezérli, amely lehetővé teszi, hogy nagy alapossággal derítse fel a betegség hátterét, figyelmet fordítva az egyéb társbetegségekre is.

Kiemelkedő munkájával, helytállásával nagymértékben növelte az orvostársadalom tekintélyét, ezért méltán vívta ki a betegek és a kollégák elismerését. Mindennapi orvosi munkája során olyan elhivatottsággal praktizál, amelynek során rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segíti a hozzáfordulókat.

Dr. KarosiT4

Oktató és tudományos munkásságával nagymértékben öregbítette Miskolc város és Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye hírnevét.

 

Elismeréséhez ezúton is gratulálunk!

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …