Ugrás a tartalomra

Ötéves lett a Semmelweis telephelyen a Kórházkápolna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Semmelweis Tagkórházának kápolnájában hálaadó ünnepséget tartottak a Kórházkápolna ötéves fennállása alkalmából. A szertartást Papp András görögkatolikus esperes, Barna Sándor református püspökhelyettes, főjegyző és Molnár Attila kórházpap, a Mindszenti Plébánia káplánja vezette le. 

Egy ember áll az oltárnál

Az évforduló apropójából adományozta Molnár András festőművész Szent Ferencet ábrázoló festményét a kórházlelkészségnek, amelyet Molnár Attila kórházpap áldott meg.

Az ünnepélyes alkalmon megjelent dr. Szabó Miklós, a megyei központi kórház orvosigazgató-helyettese, a Semmelweis Tagkórház vezetője és Barna Zsolt, a telephely ápolási igazgató helyettese, a Regionális Szűrőközpont vezetője, valamint Molnár Haraszti-Refka Mónika, az alkotó felesége és menedzsere.

„Kérdezhetné bárki, hogy miért ünneplünk egy ötéves kápolnai évfordulót. Azért, mert amikor átadták a kápolnát, még nem tudtuk, hogy néhány év múlva járványkórházzá alakul a Semmelweis Tagkórház és a pasztorációnak ez lesz a központja. Most azért vagyunk itt, hogy hálát adjunk ezért az öt évért” – mondta Kónya Ákos református kórházlelkész.

Emberek állnak az oltárnál

A jubileumi ünnepségen megáldották a kápolnában elhelyezett Szent Ferenc festményt.

(boon.hu)

Kapcsolódó hírek

2023-09-29

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2023-09-29

Tisztelt Betegeink! Kedves Páciensek, Látogatók!   Az utóbbi napokban bekövetkezett felső légúti vírusos fertőzések halmozódása miatt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Stroke, Neurológiai és Toxikológiai Osztályán - az ápoltak és a dolgozók egészségének…

2023-09-26

Ismét állásbörzét szervezett az Észak-Magyarország című napilap, valamint a Borsod Online a Miskolci Egyetemen.  Harmincnégy kiállító várta az álláskeresőket 220 négyzetméteren, köztük intézményünk, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.