Ugrás a tartalomra

Miskolcon az Egészségügyi Szakdolgozók 52. Országos Kongresszusa

Miskolc adott otthont idén az Egészségügyi Szakdolgozók 52. Országos Kongresszusának, 2022. június 16-tól 18-ig. A kongresszus feladata a szakmai fejlődés elősegítése, amelyhez méltó helyszínként szolgált az Észak-magyarországi régió szellemi tudásközpontja: a Miskolci Egyetem.

A rendezvény lehetőséget teremtett arra, hogy az egészségügyi dolgozók megmutathassák értékeiket, tapasztalataikat és tudásukat az ápolószakma, a gyógyító-megelőző tevékenységek és az oktatás területén. A szervezőbizottság a megújulás, az újrakezdés, az építkezés szellemében hirdette meg az 52. Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusát. A cél az volt, hogy vendégeink egy pozitív hangvételű rendezvényen töltsék el idejüket a kongresszus ideje alatt, mivel az együttlét, a kikapcsolódás ritkán adatott meg az elmúlt két évben.

ESZOK

Az ünnepélyes megnyitón dr. Révész János, a megyei kórház főigazgatója és Varga Andrea Klára, Miskolc alpolgármestere mondott köszöntőt.

A tanácskozásra szinte az egész országból érkeztek, mintegy 350 résztvevőt regisztráltak.

Az első nap végén a kiemelkedő teljesítményt nyújtó egészségügyi szakdolgozónak járó Sebalda-díjat is átadták. A díjat a Magyar Kórházszövetség, és a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház alapította. Az elismerést Horkai Józsefné, a megyei központi kórház ápolási igazgatóhelyettese vehette át.

Sebalda díj

A tudományos programban csaknem 80 előadás szerepelt, 7 nagy témakörben. Az előadások egyebek mellett feldolgozták a team munkát, az oktatást, az alapellátást, a szakmai újdonságokat, és a rehabilitációt.

Kapcsolódó hírek

2024-05-16

Május 12. napján szerte a világon ünneplik az Ápolók Nemzetközi Napját annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale, a modern ápolóképzés megalapítója. Kórházunkban 2024. május 10-én tartottunk ünnepélyes keretek között szakmai napot ez alkalomból, a tiszteletadás és a…

2024-05-16

Tisztelt Betegeink! Kedves Páciensek, Látogatók!   Gyomor-, és bél traktus fertőzéses megbetegedés halmozódása miatt - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya javaslatára - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház látogatási…

2024-05-15

A hagyományoknak megfelelően, Miskolc város napján, az ünnepi közgyűlésen adja át a vármegyeszékhely mindenkori vezetése a város díjait és kitüntető címeit a Miskolci Nemzeti Színházban az azokra érdemes személyeknek és szervezeteknek. Minden év május 11-én vehetik át elismeréseiket azok a városért…